NRK Meny
Normal

Vil ha vegselskapet til Lillesand

Lørdag ble det kjent at det nye statlige veiselskapet skal lokaliseres i kristiansandsregionen. Ordfører Arne Thommasen i Lillesand mener hans kommune er et egnet sted for selskapet.

Arne Thomassen

Arne Thomassen mener Lillesand er et godt egnet sted å plassere det nye vegselskapet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Thommasen viser til erfaringen med byggingen av E18 mellom Grimstad og Kristiansand. Både vegselskapet Agder OPS og Statens vegvesen var basert i Lillesand i forbindelse med utbyggingen.

– Vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake for å videreføre den kompetanse og erfaring de bygde opp under veibyggingen, sier Thomassen.

Han mener det viktigste var å få selskapet til regionen, men legger ikke skjul på at den konkrete plasseringen vil være av betydning.

– Det aller viktigste er at disse arbeidsplassene flyttes ut av Oslo og til vår landsdel, men det vil bety noe å få det i egen kommune, sett i forhold til arbeidsplasser, tilknytning og kompetanse, sier Thomassen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har anslått at selskapet selskapets hovedkontor vil ha 50-80 arbeidsplasser.

– Mindre viktig

veiselskapet

Lørdag offentliggjorde samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at selskapet skal lokaliseres i kristiansandsregionen.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Høyres ordførerkandidat i Kristiansand, Harald Furre, er mindre opptatt av hvilken kommune selskapet havner i.

– Det er en kjempeseier at vi får det til kristiansandsregionen. Om det plasseres på den ene eller andre siden av kommunegrensa er ikke så viktig, sier Furre.

Politikerne har nå sagt sitt om lokalisering og det opp til selskapets styre å finne en konkret plassering.

– Selskapets styre skal sørge for best mulig vilkår. Det innebærer å finne en plassering hvor det vil trives best mulig og ha lettest for å finne de gode folkene. Det er jeg sikker på styret finner en god løsning på, sier Furre.

Saken fortsetter under bildet

Markering av lokalisering vegselskap, firefeltskake

Mandag ble avgjørelsen om at vegselskapet skal legges til kristiansandsregionen markert med «firefelts-kake» i byhallen i Kristiansand.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Søgne: – Gjerne i Kristiansand

Varaordfører Helge Andresen i Søgne legger også vekt på regionen fremfor kommunen.

– For oss er det veldig viktig at dette kommer i regionen og gjerne i Kristiansand by som er så sentral i dette tilfellet, sier Andresen.

Er ikke det litt defensivt fra deres side?

– Nei, det synes jeg ikke. Skal vi få til noe på Sørlandet må vi stå sammen. At det kom til regionen var det viktigste, men vil de til Søgne skal vi selvsagt legge til rette for dem, sier Andresen.