NRK Meny
Normal

Viktig oppgjør i «kvalik-kampen»

Skal Jerv kapre en av plassene som gir kvalifiseringsspill bør søndagens kamp mot Ranheim vinnes.

Jerv

Jerv skal kjempe om tre viktige poeng mot Ranheim. Her under oppvarmingen før sist hjemmekamp.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Før helgens runde ligger Ranheim ligger på sjetteplass, som er den siste plassen som gir kvalifiseringsspill til eliteserien. Jerv ligger to poeng bak på sjuende plass.

Jerv trener Steinar Pedersen inrømmer at søndagens oppgjør er svært viktig i kampen om en kvalikplass.

– Det er langt fram. Samtidig er det ingen tvil om at kampen er viktig i så måte. Vi spiller om tre viktige poeng og de vil vi skal bli igjen i Grimstad, sier Pedersen til NRK.

Motstander i medvind

Ranheim hadde en vanskelig start på sesongen, men resultatene bedret seg betraktelig etter at Ola By Rise overtok som trener i juni. Lager har jobbet seg oppover på tabellen.

– By Rise har sin bakgrunn fra Rosenbog og landslaget. Laget har nå hatt gode resultater i en lengere periode, så det er et godt lag vi møter og det blir en tøff kamp. Samtidig vet vi hva vi er gode på og vi går for å skape en ny god opplevelse på Levermyr, sier Pedersen.

Vant sist

Sist hjemmekamp slo Jerv Fredrikstad hele 4-0, og Pedersen ser ikke bort i fra at det kan bli en ny målfest om alt klaffer.

– Det kan det selvfølgelig bli. Det får tiden vise. Vi gleder oss og er klare til å spille, sier Pedersen.

Laget han ingen spillere ute med skade eller karantene. Sist møte med Ranheim, bortekampen i mai, endte med 1-0 seier til Jerv.

På grunn av landskamper er det to uker siden sist laget spilte kamp.

– Tiden har vi benyttet godt til trenging. Vi hadde en ekstra fridag sist helg og så har vi fyrt på igjen med gode treninger denne uka, sier Pedersen.

Ohi Omoijuanfo scorer mot Fredrikstad

Ohi Omoijuanfo header inn et av målene mot Fredrikstad i sist hjemmekamp på Levermyr.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK