NRK Meny
Normal

Vennesla

Eldreomsorg og skole! Politikerne i Vennesla er samstemte når de skal fortelle hva som blir valgkampsakene.

Ikke fordi at det skal gjøres store investeringer, men utfordringen ligger i driften innen sektorene. Kvaliteten må bedres begge steder, mener politikerne.

Økonomien i kommunen var lenge dårlig, men eiendomsskatt og økte statlige overføringer har bedret dette. Likevel er det langt igjen til at politikerne kan få ønsket sitt oppfylt om å bedre og sikre kvaliteten på kommunens tilbud.

God standard

Venneslaskolene har jevnt over god standard, noe Reform 97 sørget for. Det er innholdet det skorter på. Ikke minst på utstyrssiden, men det trengs også utbygginger slik at elevene får en bedre skole å være i.

Trykket ligger i eldresektoren. Der er det mannskapsmangel og kapasitetsmangel. Vennesla sliter mye med at en stor del av de ansatte arbeider deltid og det er vanskelig å få opp bemanningen på ubekveme arbeidstider. Det står også en ubrukt avdeling ved sykehjemmet, og ikke alle partier har penger til å sette den i drift.

Neppe ordførerskifte

En gang hadde Arbeiderpartiet rent flertall i Vennesla, men det er lenge siden. Nå framstår den gamle Arbeiderparti-bygda som en av KrF-bastionene i Vest-Agder. Torhild Bransdal stiller til sin tredje periode som KrF-ordfører, men kan denne gang få hard konkurranse fra Arbeiderpartiet.

SV stiller nemlig ikke liste denne gang. I dag har partiet to representanter i kommunestyret. Ved et normalt venneslavalg er det derfor sjanse for at Arbeiderpartiet øker fra ni til 11 representanter. Så er det opp til samarbeidsklilmaet etter valget å bestemme om Berit Kittelsen blir ny ordfører, eller om Torhild Brandsdal forstetter. En kvinne blir det i alle fall.