NRK Meny
Mye trafikk før E18 ble stengt

Uvær og trafikk på Sørlandet

Oppsummert

Det kom store nedbørsmengder i Agder i helgen, og det er varslet mye nedbør også tirsdag. Med forrige flom ferskt i minne, tar politiet grep for å forebygge skader, og patruljerer utsatte områder.

 • – Fare for oversvømmelser

  Meteorologisk institutt melder over 50 millimeter nedbør enkelte steder i Aust-Agder tirsdag. Dermed er det fare for oversvømmelser utsatte steder.

 • E18 kan bli stengt igjen

  Flomvarslet for Aust-Agder og Telemark er oppjustert til det nest høyeste nivået tirsdag. – Det er meldt mye regn og vi kan risikere at E18 blir stengt igjen, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Erling Jonassen.

  Flomvarslet er oppjustert til det nest høyeste nivået
 • Oppjusterer flomvarsel

  Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppjustert flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. Det er det nest høyeste varslingsnivået. Det ventes opptil 70 millimeter regn i løpet av tirsdag. Les mer her.

  Flom E18 Tvedestrand sperring Dalen
  Foto: Morten Krogstad / NRK
 • Nytt flaumvarsel i Aust-Agder

  Medan vassnivået er på veg tilbake etter storflaumen i Aust-Agder denne helga, kjem NVE med eit nytt flaum- og jordskredvarsel på nest høgste nivå for tysdag. Vassmengdene har alt gjort stor skade i fylket.

 • Isolerte får ny bro i kveld

  Statens vegvesen setter opp ei erstatningsbro på fv 156 ved Stien i Froland. Flere husstander og en bedrift har vært isolert etter at broa ble ødelagt av vannmasser i helga. Den provisoriske broa skal være klar rundt klokka 21.00 i kveld.

  Stien bro, Froland
  Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK
Flomvarslet er oppjustert til det nest høyeste nivået
Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl
Frykter broa kan rase
En pumpestasjon for kloakk er ute av drift i Tvedestrand. Noe av kloakken går rett i elva, og kommunen vet ikke når den kommer i drift igjen.