NRK Meny
Normal

Utvider siktelse i overgrepssak med tre barn

Politiet har beslaglagt tusenvis av filmer og overgrepsbilder med barn, funnet på datamaskinen til en mann som er siktet for seksuelt overgrep.

Kristiansand tingrett

Onsdag skal han fengsles i Kristiansand tingrett.

Foto: Tinghuset

En mann i 40-årene fra Lister-regionen i Vest-Agder ble i januar i år siktet for seksuelt overgrep mot to jenter under 14 år.

Kort tid etter den første fengslingen ble siktelsen utvidet til å gjelde en tredje jente.

Fant bilder og filmer

Onsdag ba politiet om forlenget varetekt i fire uker.

Samtidig ble siktelsen utvidet til oppbevaring av rundt 300.000 bilder og 2.000 filmer med overgrep mot barn.

– Det er et grovt innhold i alle varianter. Blant annet med veldig små barn. Gjennomgangen er tidkrevende og pågår fortsatt. Det er et stort beslag, sier politiadvokat Stian Hamre i Agder politidistrikt.

Han opplyser til NRK at mannen har erkjent oppbevaring av materialet, og bidro også til at politiet kunne finne det på hans PC.

– Det er ingen ting som tyder på at han har produsert dette selv, men vi vet foreløpig ikke hvor det kommer fra, sier Hamre.

Rettssak til høsten

Mannen har samtykket i fire nye uker i varetekt, så fengslingsmøtet onsdag skjedde med kontorforretning uten at han selv møter opp.

Kristiansand tingrett legger vekt på fare for gjentakelse og at dette er en alvorlig sak.

– Etter det tar vi sikte på at han forblir varetektsfengslet fram til saken kommer opp for retten. Det blir trolig hovedforhandling til høsten, sier Hamre.

Noen av overgrepene skal ha skjedde for to til tre år siden, men det er også overgrep av nyere dato. Politiet bekrefter at det er en form for relasjon mellom mannen og jentene, men ønsker ikke å si noe nærmere om det nå.