Tronstad klar for Huddersfield

Tidligere Start-spiller Sondre Tronstad har skrevet under en toårskontrakt med den engelske 1. divisjonsklubben Huddersfield Town AFC.

Sondre Tronstad

Sondre Tronstad (18) har nå forlatt Start til fordel for karriere i England, i klubben Huddersfield Town AFC

Foto: Huddersfield Town

Tronstad har vært aktuell for klubben før jul og det har blitt jobbet for en kontrakt med den engelske klubbenn som spiller på nest høyeste nivå i England.

Huddersfield opplyser på sine nettsider om at kontrakten har en varighet på to år, frem til 2016. Klubben har også lov til å utvide kontrakten med ett år om ønskelig etter fullendte tre år.

– Klubben er fenomenal, jeg synes folkene i klubben er fantastiske, og fasilitetene er veldig gode. Jeg tror dette er et veldig bra steg for meg. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Tronstad i et intervju på Hudderfields nettsider.

Imponerte på trening

Trondstad ble i november invitert til å trene med klubben etter at han lenge hadde vært observert av Hudderfields talentjegere i Skandinavia.

– Han imponerte meg og staben under trengingsperioden hos oss. Han har fantastiske tekniske ferdigheter og en suveren passningsfot, sier Huddersfield-manager Mark Robbins på klubbens nettsider.

Robbins er også imponert over at han er så dyktig på tross av ung alder.

– Sondre er bare 18 år gammel og vi tror han kan utvikle seg videre hos oss. Han har et ønske om å lære og gjøre det bra, så vi er spente på å jobbe med ham de neste ukene og månedene, sier Robbins.

Enige om betingelser

Tronstad har hatt sine personlige betingelser i orden siden før jul, nå var det opp til IK Start og Huddersfield å finne en løsning.

Huddersfield opplyser tirsdag på sine nettsider at klubben og IK Start er enige om kompensasjonen for Trondstad.

Sondre vil få utdelt nummer 32 på sin drakt i Huddersfield. NRK har forsøkt å få kontakt med sørlendingen uten å lykkes.

Laster Twitter-innhold