NRK Meny
Normal

Disse kjemper om å bli ny UiA-rektor

Sigbjørn Sørdal og Frank Reichert gikk videre i rektorvalget ved Universitet i Agder.

Rektorvalg ved UiA

Frank Reichert (t.v) eller Sigbjørn Sødal blir ny rektor ved Universitetet i Agder.

Foto: UiA

De to fakultetslederne er med i neste valgomgang. Dersom én av de fem som var på valg onsdag hadde fått mer en 50 prosent av stemmene, så ville kandidaten ha blitt valgt i dag. Men det skjedde ikke.

Andre valgomgang holdes i perioden 20.–27. mai. Da må de ansatte og studentene stemme over Sødal eller Reichert.

Sødal fikk flest stemmer

Slik ble de nesten to tusen stemmene fordelt:

  • Sigbjørn Sødal–34,97
  • Frank Reichert–25,82
  • Stephen Seiler–17,24
  • Astrid Birgitte Eggen–13,04
  • Kristin Dale–8,34

– Først vil jeg takke de tre som ikke er med lenger for en god valgkamp. Ellers synes jeg selvsagt dette var veldig hyggelig. Nå ser jeg egentlig bare fram til valgomgang nummer to. Både Frank Reichert og jeg er habile kandidater, så dette blir veldig spennende, sier Sødal.

Større valgdeltakelse

Valgdeltakelsen i år var langt bedre enn for fire år siden da Torun Lauvdal ble gjenvalgt som UiA-rektor.

– Sett i forhold til sist valg må vi vel si oss fornøyd med valgdeltakelsen. Den var god blant de ansatte, med henholdsvis 71,45 og 77,75 prosent på valgkretsene vitenskapelige og administrativt ansatte, sier valgstyrets leder Birte Simonsen i en kommentar.

Ved forrige valg var det henholdsvis 62 (Vitenskapelige) og 65 prosent (Administrative) av de ansatte som gikk til «valgbodene».

Også flere studenter stemte ved årets rektorvalg. 11,77 prosent av studentene hadde funnet veien til de elektroniske stemmelokalene, opplyser UiA. I 2011 var det kun 8,73 prosent av studentene som stemte.

Valgresultatet var klart klokken 19 onsdag kveld. Fra klokken 14 og utover har valgstyret kontrollert at valget har gått riktig for seg, og at stemmene er tellet riktig opp.

Saken oppdateres.