To boligbranner på Sørlandet i natt

Natt til søndag var det to husbranner på Sørlandet. Gerd Torunn Bechen ble vitne til at barndomshjemmet i Tvedestrand brant til grunnen.

Tidligere huseier synes det er trist at hennes tidligere barndomshjem i Tvedestrand brant ned til grunnen natt til søndag.

SE VIDEO: Tidligere huseier synes det er trist at hennes tidligere barndomshjem i Tvedestrand brant ned til grunnen natt til søndag.

– Huset er i ferd med å brenne ned, sa operasjonsleder Geir Andersen i natt om eneboligen som brant i Berghagane ved Tvedestrand.

Politiet fikk melding om brannen klokken 02.17 og da nødetatene kom til stedet var huset overtent.

Vorspiel

Nå er huset helt nedbrent. Det var ikke personer i huset da det begynte å brenne og ifølge brannvesenet skal det kun dreie seg om materielle skader.

– Det skal ha vært et vorspiel i huset lørdag kveld, men alle festdeltakerne er gjort rede for etter brannen, opplyser Andersen.

Det er foreløpig ukjent hva som var årsaken til brannen, og kriminaltekniske undersøkelser vil bli gjort i løpet av mandagen.

Brann ved Tvedestrand

Slik ser det ut på branntomta i Tvedestrand der huset brant til grunnen.

Foto: Leif Dalen/NRK Sørlandet

Tre personer evakuert

Politiet fikk senere melding om en ny husbrann i Hølleveien i Søgne klokken 03.40.

– Tre personer reddet seg ut av huset da brannen brøt ut, sier Andersen.

Huset er ikke nedbrent, men det er dreier seg om betydelige materielle skader. Spesielt i taket er skadene store, og brannvesenet jobbet lenge med å få kontroll på brannen.

Brannårsaken er ukjent, og det vil bli gjort kriminaltekniske undersøkelser i løpet av søndag eller mandag.

Laster kart, vennligst vent...