NRK Meny
Normal

Tiltalt for uaktsomt bildrap - må i retten i dag

Fredag starter rettssaken mot en 23 år gammel mann som er tiltalt for uaktsomt bildrap etter ei trafikkulykke i Flekkefjord i fjor.

Ulykke E39 Flekkefjord

En 23 år gammel mann må fredag møte i Lister tingrett tiltalt for uaktsomt bildrap.

Foto: Lars Eie / NRK

Ifølge tiltalen skal den 23 år gamle mannen ha vært påvirket av cannabis da han i høy hastighet kjørte over i motgående kjørefelt og traff en annen bil. Ei kvinne som var fører av bilen, døde av skadene i ulykka som skjedde 21. september på Flikka i Flekkefjord.

Erkjenner

Advokat Per Øyvind Andersen sier hans klient og politiet ikke er uenige om hovedlinjene i hva som skjedde lørdagen i september.

– Han har erkjent å ha kjørt for fort, sier Andersen til NRK.

Fredag møter 23 åringen i Lister tingrett og må svare på straffskyldspørsmålet.

Ifølge tiltalen ble også flere barn skadet som følge av at 23-åringens BMW kom over i motsatt kjørefelt. 23-åringen er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død under særdeles skjerpende omstendigheter.

Men han er også tiltalt fordi barn som satt i kvinnens bil, ble skadet. Ifølge tiltalen ble ei jente påført hjerneskade, skader på lunger og brudd flere steder i kroppen som følge av ulykka.

Et annet barn fikk flere brudd i hånda og fingrene. 23-åringen er også tiltalt for å ha kjørt bilen påvirket av cannabis.

Dødsulykke Flekkefjord

Ei kvinne omkom i ulykka og flere barn ble skadet.