NRK Meny
Normal

Fant overgrepsbilder under narkoransaking

23-åringen ble pågrepet med 57 rivotriltabletter på Torvet. Under ransaking fant politiet en mobiltelefon og en pc lastet med overgrepsbilder av barn.

Overgrepsbilder politi

Illustrasjonsbilde

Foto: NRK

Det var natt til 18. juli fjor at 23-åringen ble pågrepet på Tovet i Kristiansand. På mannen fant politifolkene 57 tabletter av epilepsimedisinen Rivotril. I tillegg ble det beslaglagt 0,5 gram hasj og en kastestjerne.

Etter narkotikafunnet på mannen, bestemte politiet seg for å gå til ransaking på to adresse utenfor Kristiansand sentrum.

Må møte i retten

På adressene ble det funnet flere narkotiske tabletter, men politiet gjorde også andre beslag.

En mobiltelefon og en datamaskin inneholdt nemlig 4653 bilder og 4 filmer med fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn, står det i tiltalen.

Mannen må neste uke møte i Kristiansand tingrett for å svare på anklagene.

Ikke uvanlig

Leder av avsnittet som etterforsker grov vold og seksuelle overgrep i Agder politidistrikt, Eva Marit Gaukstad, sier det ikke er uvanlig at saker dukker opp på avsnittet i forbindelse med etterforskning av andre straffbare forhold.

– Det skjer fra tid til annen når det gjøres beslag av elektronisk utstyr i sammenheng med andre straffesaker. Når beslaget inneholder overgrepsbilder så oversendes sakene til oss, sier Gaukstad.