Tuva tok taket

Deler av taket på aldershjemmet forsvant.

Gimle alders- og sykehjem
Foto: Thorstein Johannessen / NRK

Deler av taket på Gimle alders- og sykehjem i Kristiansand blåste av torsdag ettermiddag

Takdelene blåste ned på veien som ble sperret i begge kjøreretninger, på grunn av fare for at løse gjenstander skulle fly gjennom luften.

Deler av konstruksjoner ligger fremdeles løst på taket av den tre etasjes høye bygningen. Folk fra Kristiansand Eiendom har besiktiget taket, men sier til NRK at de ikke våger å gå opp for å sikre de løse delene før vinden har løyet. Sannsynligvis får de til dette i kveld.

 

  BILDEGALLERI: SE BILDER AV TUVAS HERJINGER

Ingen skadd

Grunnen til at taket har blåst av er uværet Tuva som har rast sørlandskysten i dag.

LES: TUVA ER HER

Ingen av de 39 beboerne ble skadet, men fire av beboerne i den øverste etasjen er blitt flyttet fra rommene sine på grunn av risiko for vannlekkasje.

- Beboerne ble naturligvis engstelige når dette skjedde, men nå har de det bra, sier enhetsleder Anette Kvanvik, som har innkalt ekstra personale i kveld.

Dersom det blir mye regn og lekkasjer på bygningen, vil kommunen vurdere om det er nødvendig å flytte beboerene til en annen institusjon midlertidig. Dette blir avklart i morgen formiddag.

Flere tak utsatt

Brannvesenet i Kristiansand måtte også rykke ut sammen med blikkenslagere for å feste deler av taket på gymnastikksalen på Havlimyra skole i Kristiansand, etter at det holdt på å bli flekket av i den kraftige vinden.

En plasthall i Grimstad har også blitt ødelagt i vinden.

Flere uten strøm

Omlag tusen husstander er torsdag ettermiddag uten strøm på grunn av uværet. Dette gjelder abonnenter et stykke inne fra kysten som i Audnedal, Birkenes, Bjorbekk og Akland i Risør, opplyser informasjonsdirektør Realf Ottesen i Agder Energi.

Årsaken er at trær har blåst over kraftlinjene og det er mannskaper ute for å ordne på feilene.

Problemer for tog og ferger

Strømmen er borte på jernbanelinja mellom Nelaug og Arendal, og passasjerene fraktes i buss. Jernbaneverket har høynet beredskapen i Aust-Agder. All fergetrafikk mellom Kristiansand og Danmark er kansellert.

Småbåter i fare

Båthavna Kuviga i Arendal

Båthavna Kuviga i Arendal.

Foto: Andersen, Erik Wiig / NRK

Flere steder på Agder har folk sloss for å redde verdier i dag. Spesielt i sørvendte småbåthavner har det vært fare for båter.

Havnevesenet i Arendal var ute for å sikre båthavna Kuviga, men måtte gi opp etter at været ble for hardt. De frykter deler av båthavna kan ryke og båtene gå tapt.

Siste nytt fra NRK Sørlandet