NRK Meny
Normal

Trodde han smuglet over 30.000 narkopiller - må i fengsel

En 49 år gammel ble stoppet med over 30.000 tabletter i Kristiansand. Mannen trodde han hadde smuglet narkotika fra Thailand.

Medisin

Illustrasjonsfoto

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

49-åringen må nå sone ett år i fengsel for å ha smuglet 30.540 tabletter han trodde var narkotika. Opprinnelig er han fra Stavanger.

Ble tatt i Kristiansand

Den 49 år gamle stavangermannen ble tatt på jernbanestasjonen i Kristiansand i 2012. Han hadde med seg det han trodde var valiumtabletter fra Thailand, skriver Stavanger Aftenblad.

I tilståelsesdommen fra Stavanger tingrett står det at mannen handlet med forsett, selv om tablettene viste seg å ikke inneholde narkotiske stoffer. Det er ingen tvil om at overtredelsen er grov, heter det videre.

Ville selge videre thailandske tabletter

Sammen med en kamerat var 49-åringen i Pattaya i Thailand i tre måneder. Med på flyturen hjem var tablettene, som de to hadde kjøpt for mellom 4.000 og 5.000 kroner på et apotek.

Mannen tilsto umiddelbart da han ble pågrepet i Kristiansand og forklarte at planen var å selge tablettene i Norge for mellom 10 og 20 kroner stykket.
Retten finner det skjerpende at mannen er bøtelagt for lignende
forhold tidligere.

I formildende retning tok retten hensyn til at tablettene ikke inneholdt det narkotiske virkestoffet diazepam, og at han tilsto uforbeholdent.