NRK Meny
Normal

Suksess i bridge-VM

Flekkefjæring i bridge-finalen i VM.

Bridge
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Boye Brogeland fra Flekkefjord har suksess under lag-VM i bridge.

Det norske laget der Brogeland deltar leder i øyeblikket over USA i finalen under mesterskapet som går i Kina.

Finalen går over tre dager, og avsluttes lørdag.

- Vi leder med åtte poeng etter 48 spill, men det er ingen stor ledelse i bridge. Det kan svinge på ett spill, så det er helt åpent, sier Brogeland.

Ligger godt an

Flekkefjæringen er profesjonell bridgespiller, og har også tidligere deltatt i VM i bridge. Nå er han igjen i finalen, denne gangen i lag-VM.

- Totalt skal vi spille 228 spill, og nå er en tredel gjennomført. Norge har så langt hatt et bra mesterskap. Vi har vunnet spillene på en bra måte, så vi er godt igang, sier Brogeland.

Tøft psykisk

- Bridge er et konsentrasjonsspill, og nå er det den tiende dagen vi spiller, så det tar litt på. En finale er ofte ikke så velspilt som man skulle tro, fordi man da er trøtte etter å allerede har spilt i så mange dager, sier Brogeland.

- Hva er styrken til det norske laget?

- Vi har flere gode par og gode enkeltspillere. Vi har kanskje ett av verdens beste par, som i fjor ble verdensmestere da de spilte for USA. I tillegg har vi mye erfaring. Jeg har vært i VM før og en av de andre på laget har vært i VM to ganger, sier Brogeland.

- Hva gjør dere nå for å lade opp til morgendagen?

- Nå har vi spist godt og så skal vi inn i baren og drikke litt vann før vi legger oss. Vi må være sharp når vi setter igang i morgen, sier Brogeland.