Har fått flere ansatte

Arendals Bryggeri har suksess og øker arbeidsstokken.

Arendals bryggeri

Arendals Bryggeri har økt produksjonen og antall ansatte siden lokale krefter tok over.

Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK

Etter at de ansatte overtok Arendals Bryggeri i fjor sommer, har produksjonen ved bryggeriet vært større enn budsjettert. I tillegg har arbeidsstokken økt med sju personer, til nå hundre ansatte.

Torstein Paulsen

Direktør Torstein Paulsen i Arendals Bryggeri er fornøyd.

Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK

De ansatte overtok bryggeriet da Ringnes truet med nedleggelse, og de ansatte sto i fare om å miste jobben på grunn av økning i produksjonsavgiften og finanskrisa. Direktør Torstein Paulsen angrer ikke på overtagelsen.

– Dette har vært en positiv opplevelse. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra lokalmarkedet og lokalsamfunnet, så vi er veldig godt fornøyd. Vi har også hatt et veldig godt samarbeid med Ringnes i det halve året vi har vært gjennom, sier Paulsen.

– Bra for lokalsamfunnet

Pils

Arendals Pilsen har solgt godt for Arendals Bryggeri den siste tida.

Foto: Bierud, Espen / Espen Bierud/NRK

Arendal kommune kjøpte tomta og bryggeriet på Stoa for 26,3 millioner kroner i fjor, mens selve bryggeridrifta ble solgt fra Ringnes til det nye selskapet Arendals Bryggeri, som består av ansatte ved bryggeriet, Arendal kommune og Arendals Næringsråd.

Nå produserer bryggeriet mere enn budsjettert, og direktør Torstein Paulsen er også fornøyd med julesalget fra bryggeriet.

– Vi har vært med å sikre arbeidsplassene, som nå teller hundre. Det er sju flere enn da vi startet, så dette er også positivt for lokalsamfunnet, sier direktør Torstein Paulsen.