Styret i Sjømannskirken behandler Audun Myhres avgang nå

– Det nye styret i Sjømannskirken håper i dag å gå ut med en uttalelse om Audun Myhres avgang som generalsekretær, men kan ikke garantere noe. Det sier kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim til NRK Sørlandet.

Generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre

Audun Myhre var generalsekretær i Sjømannskirken i fire og et halvt år. Han gikk på dagen 25. mars i år etter uenighet med hovedstyret.

Foto: Øyvind H. Sæthre / Øyvind H. Sæthre

Kjell Nordstokke

Kjell Nordstokke er ny leder av hovedstyret i Sjømannsmisjonen.

Foto: Henriette Bjerke/Kirkens Nødhjelp
Linn Mevold Skogheim

Kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim håper å kunne sende ut en uttalelse fra styret i Sjømannskirken i løpet av dagen.

Foto: Sjømannskirken

Audun Myhre forsøkte å bli kvitt en «kompiskultur» i organisasjonen, skriver Vårt Land i dag.

Det nye hovedstyret i Sjømannskirken startet sitt styremøte klokka 10 i dag.

Viktigst er saken om tidligere generalsekretær Audun Myhres avgang. I slutten av august skal styreleder Kjell Nordstokke informere generalforsamlingen om hva saken egentlig dreier seg om. Hittil har alt omkring avgangen vært hemmeligstemplet.

Myhre ville rydde opp

I dagens avis skriver Vårt Land at Audun Myhre ønsket å skape en mer enhetlig organisasjon, tydeliggjøre kommandolinjene, stille strengere krav til rapportering og tydeliggjøre Sjømannskirkens verdier.

Ifølge avisen skapte dette konflikter med dem som helst ville jobbe uten innblanding fra ledelsen i organisasjonen.

– Myhre blir av flere karakterisert som en leder som alltid satte laget foran enkeltspillere. Dette ga ham mye godvilje, men det skal også ha ført til enkelte konflikter, skriver avisen.

  • Les også: Ansatte krever Myhre tilbake

Behov for mer åpenhet

Audun Myhre sier til NRK Sørlandet at han ikke vil kommentere saken eller avisoppslagene før hovedstyret i Sjømannsmisjonen i dag har behandlet saken.

– Hva tenker du om at anonyme kilder fra Sjømannskirken har gått ut med sine synspunkter i Vårt Land?

– Det viser at det er behov for åpenhet. Det må sies noe mer i saken. Jeg håper at dialogen jeg har hatt med det nye styret, resulterer i at fotfolket i organisasjonen kan få forståelse av hva som har skjedd, sier Myhre.

Styret jobber med uttalelse

Det forrige styret – som avsatte Myhre – stilte sine plasser til disposisjon etter turbulensen som saken skapte. Nå har det nyvalgte styret fått tilgang til den hemmelige konsulentrapporten som skal ha medvirket til at Myhre gikk på dagen. Og de har hatt tilgang til alle dokumenter i saken.

Leder i hovedstyret, Kjell Nordstokke, sier til NRK Sørlandet at styret trolig vil komme med en uttalelse om saken i løpet av dagen.

– Hva tenker du om at anonyme kilder i Sjømannsmisjonen har lekket opplysninger i saken til Vårt Land?

– Jeg vil ikke kommentere innholdet, men tenker at avisen jobber slik pressen skal gjøre, sier Kjell Nordstokke før han går inn i styremøtet.

Ser fram til avklaring

Audun Myhre er glad for at hovedstyret nå trolig vil gi en uttalelse.

– Jeg ser fram til at saken blir avsluttet. Jeg håper at saken blir skikkelig belyst på generalforsamlingen i slutten av august.

– Er du åpen for å stille som generalsekretær igjen?

– Det er hovedstyrets jobb å rekruttere ny generalsekretær. Jeg vil ikke uttale meg om det.

– Har du hatt andre jobbtilbud i mellomtiden?

– Nei. Jeg har ikke vært aktiv i markedet. Saken må avsluttes først, sier Myhre.

Kommunikasjonssjef i Sjømannskirken, Linn Mevold Skogheim, sier at hovedstyret har et klart ønske om å gå ut med en uttalelse i løpet av dagen.

– Men de kan ikke gi noen garanti, sier Skogheim.