Hopp til innhold

Start null verdt?

Start-eierne priser klubben høyest mulig, mens nye lokale investorer hevder klubben bare er verdt småpenger.

Start

Startspillerne overbeviser på banen, men klubben sliter økonomisk (arkivfoto)

Foto: Øystese, Oddgeir / Oddgeir Øystese/NRK

Det er stor uenighet om verdien på aksjene i Start. Nåværende eiere mener Start er verdt 60 millioner kroner, mens andre mener den ikke er verdt noe. Lokale finsansfolk hevder klubben er verdt ned mot null kroner.

Den hardt økonomisk pressede klubben må ha inn 35 millioner kroner i ny aksjekapital i løpet av ni dager.

Fra null til 60 mill.

I Kristiansand er pengesterke investorer positive til å overta som hovedeiere i Start - eller være med på aksjeutvidelsen som nå pågår. Men det avgjørende er prisen som settes på klubben.

Les også: Krisemøte i Start

Etter det NRK Sørlandet kjenner til er Starts bokførte verdi 60 millioner kroner. Finansfolk og lokale investorer NRK har vært i kontakt med, hevder prisen er for høy. De hevder Starts verdi er veldig lav - kanskje helt ned med null kroner.

Usikker aksjepris

Prissettingen er en diskusjon nåværende eiere må ta med nye investorer.

- Det som blir vanskelig er selvfølgelig hvilken pris som settes på de nåværende aksjene, sier Jan Oddvar Skisland, administrerende direktør i klubben.

Start eier noen tusen kvdratmetere på Sør Arena, har eierskap i flere spillere, i tillegg til merkevaren Start. Men tyngende gjeld på Sør Arena kombinert med høye løpende utgifter - er avgjørende for prisen på aksjene som nå selges.

Nedrykket kostet

Fjorårets nedrykk fra Tippeligaen kostet Start flere titalls millioner. Men nå suser Start mot nok et comeback i toppdivisjonen - et opprykk som igjen vil øke klubbens inntekter med flere titalls millioner kroner.

På generalforsamlingen 24. september blir det kjent hvem som vinner kampen om eierskapet i Start.