Strid om vindkraft

Beslutning om Kvinesheia Vindpark utsatt i en måned.

Anne Tove Løvland

Prosjektleder for Kvinesdeia Vindpark, Anne Tove Løvland

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Planene for utbygging av vindmølleparken i Kvinesdal er blant landets minst kontroversielle vindmølle-prosjekter.Det mener admninistrerende direktør Anders Gaudestad i Statkraft og Agder Energi (SAE) Vind. Gaudestad møtte tirsdag fylkespolitikerne i Vest-Agder:

– Kvinesheia Vindpark er en av de vindparkene vi ser på med lavest konfliktgrad i Norge. Det er en vurdering vi har brukt mye tid på, og vi er komfortable med den vurderingen vi har tatt, sier Gaudestad.

– Bare tull

Motstandere av vindmølle-prosjektet i Kvinesdal og Lyngdal reagerer på utspillet fra utbygger Statkraft og Agder Energi Vind.

- Det er bare tull, mener grunneier i området, Rolf Bergstrøm:

– Jeg tolker utspillet fra direktøren nå som en ren taktikk og nærmest som et press mot både fylkespolitikere og ikke minst politikerne i Kvinesdal, å prøve å fremstille dette som en lite konkfliktfylt sak.

Hvis vi leser de papirene som ligger nå i høringa til NVE, så er det ikke lite konfliktfylt, sier Bergstrøm til NRK Sørlandet.

Lyngdal kommune prøver å stanse bygging av 26 vindmøller, Kvinesdal skal uttale seg seinere.

LES også: Sa nei til vindmøllepark

Anders Gaudestad

Adm. dir Anders Gaudestad: Øitekonfliktfylt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kvinesdal Vindpark får 26 vindmøllerer. Vindkraftanlegget koster 800 mill kr totalt. Den nye vindmølleparken ligger delvis i Kvinesdal og delvis i Lyngdal kommune.

Lyngdal kommune har gått i mot planene, og i går, tirsdag, syntes fylkespolitikerne at saken er så vanskelig at de utsatte den en måned. Bare 15 prosent av parken ligger i Lyngdal.