Hopp til innhold

Rådhuset holder nattestengt

Rådhuset i Arendal stenges nå for politikerne om natta og i helgene.

Tormod Vågsnes

Varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) med adgangskortet til rådhuset.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det tiltaket kommer etter at et bystyremedlem og hans venner låste seg inn og holdt fest på ordførerens kontor , med en stjålet vin.

Vinen hadde de tatt på kontoret til varaordfører Tormod Vågsnes.

- Disse hendelsene viste at det var behov for en innskjerping. Jeg føler vel at bystyrepolitikerne ikke har noe å gjøre på rådhuset om natta, sier Vågsnes.

Åpent hele døgnet

Hittil har politikerne kunnet låse seg inn på rådhuset hele døgnet. Når blir det åpnet fra klokka 07.30 til klokka 23.00 på hverdager. Lørdag stenges lokalene klokka 18.00, og søndag blir det ingen adgang.

LES: FULL GJENNOMGANG ETTER VINEPISODE

Men reglene skal ikke gjelde for ordføreren og varaordføren, som begge har egne kontoret i rådhuset.

- Dette er vår arbeidsplass. Vi jobber kanskje ikke på natta, men vi jobber seint på kveldene, og også kanskje en lørdagskveld. Søndagskvelder er jeg her veldig ofte, sier Vågsnes.

Må svare Datatilsynet

Arendal kommune har fått Datatilsynet på nakken etter den vinepisoden, og varaordfører Vågens må innrømme at de ble for ivrige i jakten på hvem som holdt fest på rådhuset lørdag kveld.

- Vi var nok litt overivrige både ordføreren og jeg til å se på denne videoen. Nå skal vi ha en gjennomgang og skal svare Datatilsynet, både på hvordan vi håndterer videoovervåkning og adgangskortene, sier Vågsnes.