Beseiret Ull/Kisa og inntok tabelltoppen

I en temmelig kjedelig affære var det Start som trakk det lengste strået i toppkampen mot Ullensaker/Kisa på Sør Arena lørdag. Sørlendingene inntok med det tabelltoppen i førstedivisjon.

Ernest Asante

Ernest Asante ble én av målscorerne da Ullensaker/Kisa ble slått i Kristiansand. Dette bildet er imidlertid tatt etter en annen Asante-scoring tidligere i sommer.

Før kampen var det Ull/Kisa som ledet serien, men etter at Matthias Vilhjalmsson og Ernest Asante sikret hjemmeseier i toppkampen, leder Start serien på bedre målforskjell.

Viktige hendelser fra kampen:

SLUTT: Start vinner toppkampen 2-0 og inntar tabelltoppen!

90+2: 2-0! Asante kommer alene med keeper. Ghaneseren er iskald og skrur ballen inn via stolpen. Målet kom rett etter at gjestene hadde en lignende situasjon i motsatt ende av banen, men Glenn Andersen fikk taklet i siste sekund.

89: Kristjánsson med et godt innlegg til Vilhjalmsson, som får heade umarkert fra 7-8 meter. Ballen sklir imidlertid av hodet og triller noen meter til side for mål. 3 minutter er lagt til. Ingen ting som tyder på Ull/Kisa-poeng.

81: Eirik Soltvedt byttes inn for Chuma Anene. Hittil har ikke Ull/Kisa klart å sette noe trykk på Start, som fortsatt leder 1-0.

66: Ull/Kisa får sin største mulighet i kampen. Kim Holmen legger ballen flatt tilbake i feltet, der Truls Jørstad umarkert får skutt fra 7-8 meter, litt skrått på mål. Ballen sklir imidlertid av foten og Lund Hansen i Starts mål slipper å måtte i aksjon.

64: Børufsen får bra klem på et skudd fra rundt 20 meter, men Otieno i gjestenes mål har ingen problemer med å holde skuddet.

56: 1-0! En håpløs klarering fra Tom Kristoffersen ender opp hos Matthias Vilhjalmsson. Fra rundt 11-meteren plasserer han ballen i nærmeste hjørne og Start leder 1-0.

2. omgang: Børufsen har kommet inn for Oladapo. Angrepsspilleren har vært ute i lang tid med en kneskade. For gjestene har Petter Severeide kommet inn for Simen Kind Mikalsen, mens Martin Rosenkilde kom inn for Pål Steffen Andresen i førsteomgang.

Pause: 0-0. En sjansefattig omgang. Start hadde et visst spillemessig initiativ, mens Ull/Kisa skapte noen halvsjanser etter lange innkast. Kjedelig omgang.

45+2: Kristjánsson får avgårde et skudd fra kort hold, men skuddet blokkeres.

35: Oladapo får en brukbar skuddmulighet fra 13-14 meter, men feier ballen på tribunen.

28: Vilhjalmsson får til en god heading etter innlegg fra kant, men keeper får fingertuppene på ballen og det ender med et hjørnespark for Start. Kampens første målsjanse for hjemmelaget.

17: Gjestenes Chuma Anene får kampens første mulighet. Får hodet på et langt innkast inn i feltet, men avslutningen går utenfor.

10: Temposvak åpning uten nevneverdige sjanser til noen av lagene de første ti minuttene.

Startoppstilling Start: Alexander Lund Hansen, Amin Nouri, Glenn Andersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Gummi Kristjansson, Espen Søgård, Solomon Owello, Ernest Asante, Matthias, Vilhjalmsson, Olufemi Oladapo.