Sørlandsrap om vennskap

De rapper på sørlandsk og har med seg Jan Eggum i den nye låten sin. Nå vil duoen Razmara & Antonio ut og møte publikum.

Razmara & Antonio

Guttene fra Kristiansand har kjent hverandre siden barndommen, men mistet kontakten i noen år, før de igjen fant sammen.

Foto: Janne Aateigen / nrk

Guttene fra Kristiansand har kjent hverandre siden barndommen, men mistet kontakten i noen år. Da Elias Lantz Razmara (21) og Michael Antonio (18) møttes igjen, fant de bokstavelig talt tonen sammen. ­– Elias hadde holdt på med musikk i hjemmestudioet sitt og inviterte meg inn, sier Michail Antonio.

Ga ikke opp

– Vi jobbet i hundrevis av timer med låter, men fikk det ikke helt til, sier Elias.

– Men vi prøvde og ga oss ikke, understreker de to, som etter hvert ble til duoen Razmara & Antonio.

Nå føler de at de er på riktig vei med musikken sin. Og tidligere i sommer var de i studio og spilte inn sin nye singel «Kjære Halvbror».

Innspillingen foregikk på Samsen kulturhus i Kristiansand. – Vi fikk hjelp av veldig dyktige Endre Kirkesola til å produsere låten, forteller duoen. Og det måtte bli rap på sørlandsk, understreker de.

– Det er viktig å bruke sitt eget språk, hvis en vil noe med tekstene sine, sier Antonio. – Vi skriver om alt som opptar oss og vi satser på den litt myke siden av rapmusikken, legger han til.

Razmara & Antonio

– Det er viktig å bruke sitt eget språk, hvis en vil noe med tekstene sine, mener guttene.

Foto: Janne Aateigen / nrk

Fikk «ja» fra Jan Eggum

«Kjære halvbror» er en hyllest til vennskapet, forklarer guttene. – Vi føler oss som brødre, og det er det vi synger om i sangen, forteller Razmara. Og at tittelen «Kjære halvbror» har vært brukt tidligere, av Jan Eggum er ikke tilfeldig.

– Vi fant ei vinylplate med Jan Eggum fra 70-tallet, sier Antonio og vi falt for «Kjære halvbror», som er på plata.

Guttene samplet noe av refrenget og fikk tillatelse av Eggum til å bruke det i låten sin. De fikk også lov til å bruke noe av Jan Eggums vokal, forteller de.

– Så på en måte synger Jan Eggum på vår nye singel, smiler to stolte rappere.

Nå gleder de to seg til å spille på Kulturnatta i Kristiansand 19. september og håper på å få spillejobber utenfor hjembyen etter hvert.

Rundt halv fem i ettermiddag møter du Razmara & Antonio på SørlandsScenen.

Se videoen til «Kjære halvbror» her: