Trond Haug, administrerende direktør i Sørlandschips, mener tiden var moden for en ny fabrikk. I dag produseres chipsen på Mjåvann i Songdalen og nøtter i Oslo.
– Vi har nesten vokst ut av lokalene i dag og da trenger vi nyere, større og mer moderne, sier Haug til NRK.
Han forteller at de vil utvikle nye smaker og pakker i den nye fabrikken. Og første spadetak tas i dag.
Flere arbeidsplasser
Det blir en ny toppmoderne fabrikk, med det nyeste innen teknologi og energi. Fabrikken skal bruke varme fra produksjonen i prosessen til å varme opp lokalet.
– Vi har også en nøttefabrikk i Oslo som vi kommer til å samlokalisere til Sørlandet. Og vi kommer til å øke arbeidsstokken med 40 til 50 prosent i starten, forteller direktøren.
Han mener det er viktig med lokal forankring. En ny fabrikk vil stå ferdig rundt sommeren neste år.
– Vi håper fortsatt på å utvikle smaker og styrke oss innen produksjonen av nøtter. Og kanskje lage mer snacks, men hovedfokuset blir å lage den beste chipsen, sier Haug.