Hopp til innhold

Sørlandets nye pop-perle

Med flere millioner avspillinger på Spotify er artisten «Lila» på vei mot stjernene, men det er få som kjenner igjen den unge artisten på gata.

Lila Elveseter Abrahamsen

Popartisten Lila fra Lyngdal i Vest-Agder skyter fart og flere millioner har hørt musikken hennes.

Foto: Drabant music

– Veldig mange hører musikken min, men det er enda få som kjenner fjeset mitt, sier Lila Elveseter Abrahamsen.

Til tross for at hun bare er femten år har det unge talentet fra Lyngdal allerede rukket å være innom plateselskap som Universal Music og blitt nevnt av stjerner som Ellen DeGeneres.

Nå er artisten ute med singel nummer to i år, og med seg på laget har hun hatt Cato og Kent Sundberg, kjent fra popgruppa Donkeyboy.

Den første singelen tok av og har i skrivende stund over fire og en halv millioner avspillinger hos musikktjenesten Spotify. Det er ikke uten nerver at singel nummer to nå slippes.

– Jeg tørr ikke helt å håpe på at det blir samme utvikling som med den første singelen. Den har foreløpig like mange avspillinger som den forrige låten hadde på dette tidspunktet, sier hun.

Halvparten i utlandet

Den unge Vest-egden har foreløpig kort fartstid i bransjen, men nå er hun også på vei til å ta skrittet ut i verden.

Låten «Dont let go» er hørt omtrent like mange ganger i utlandet som i Norge. Hun synes det er vanskelig å få formidlet hvor takknemlig hun er.

– Det er vanskelig å få vist hvor takknemlig jeg er når det er så mange som jobber i kulissene og rundt deg. Det er så utrolig stort det jeg får være med på, sier den unge lyngdølen.

Lila Elveseter Abrahamsen

Lila er takknemlig og synes det er stort å få være med på suksessen hun nå opplever.

Foto: Drabant music

En fast følgesvenn på veien er mor, Magritt Elveseter. Hun mener ungjenta har hatt god og trygg utvikling.

– Utviklingen har vært bra og gått i akkurat passe tempo. Hun har fått perioder med pauser og det har vært godt for utviklingen.

Siden hun for fire år siden debuterte med sang på Youtube, har mye skjedd. Det er likevel på Scenen den unge artisten har utviklet seg mest.

– Jeg har gått ifra å være litt innesluttet og kjedelig artist på scenen til å tørre å bevege meg mer og lage mer liv når jeg opptrer. Det er noe av det vanskeligste, sier hun.

  • Hør innslaget fra Sørlandsscenen:
    15 år gamle Lila Elvester Abrahamsen er ute med ny singel.

    Lila var på besøk i Sørlandsscenen.

Musikkvideo i vente

Nå venter det en sommer med låtskriver-camp og spillejobber, og artisten er snart klar med musikkvideo. Hun har planen klar for fremtiden.

– Nå skal jeg fokusere på å bli mer allsidig som artist og å kunne levere et bedre sceneshow. Så får bare tiden vise hvordan det går, men foreløpig synes jeg musikk er fantastisk moro.