Sletter Quarts gjeld

Quartfestivalen ser ut til å ha mer økonomisk hjelp i vente. 

Quartfestivalen i gang
Foto: Liv Eva Kirkesæther / NRK

Kulturstyret i Kristiansand anbefalte i kveld med bare én stemmes overvekt at Quartfestivalens kommunale gjeld på 1,7 millioner kroner slettes.

Kulturstyret vil også gi Quart gratis leie for 665 000 kroner neste år. Saken blir endelig avgjort i bystyret. 

Forrige uke ettergav også kulturstiftelsen Cultiva og næringslivet i Kristiansand et lån, og tildelte Quartfestivalen et nytt milliontilskudd, som til sammen utgjorde åtte millioner kroner i gave til Quart. 

Overraskende koalisjon

Det ble nesten en politisk bombe i kulturstyret fordi Rødt, KrF og Pensjonistpartiet hang seg på et forslag fra FrP om å la Quart få et rentefritt og avdragsfritt lån over tre år i stedet for å få slettet gjelden.

Forslaget falt fordi Arbeiderpartiets varamann, Bjørnar Knaptsatd, stemte i henhold til partigruppens ønske og ikke i henhold til egen overbevisning. Han siterte Ibsen og sa at han "protesterer for all verden, men følger villig med på ferden".

Nullstille Quart

Bjarte Vestøls forhåpninger om at Høyre snur i saken og følger Frp, Krf, Rødt og Pensjonistene tok Høyres Randi Hukom fort livet av.

- Vi er blitt enige i gruppen om å følge innstillingen i hele den politiske prosessen til bystyret. Det er der det store politiske slaget i saken kommer til å stå, sier hun, og legger til at et rentefritt lån ikke er det rette for Quart slik situasjonen er nå.

- Nå må Quart nullstilles og få slettet gjelden. Vi har tillit til den nye styreformannen og den nye ledelsen og er overbevist om at Quart nå kommer til å stå på egne ben heretter, sier Haukom.