Olsen leder Quart

Næringslivsmann og tidligere høyrepolitiker Steinar J. Olsen er ny styreformann i Quart.

Det nye styret i Quartfestivalen

Fra venstre: Daniel Nordgård, Kjetil Nordhus, Jill Akselsen, Rasmus Wiinstedt Tscherning, Anette Espegren og Steinar J. Olsen.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Tidligere Høyre-politiker og nå daglig leder av Stormberg i Kristiansand, Steinar J. Olsen, er ny styreleder i Quart-festivalen. 37 år gamle Olsen gleder seg til å ta fatt på vervet.

Han vil ikke uttale seg om det er kombinasjonen av erfaringer fra både politikk og næringsliv som gjorde at han ble pekt på til å lede styret.

Utfordringer i kø

- Du får spørre valgkomite og styre om hvorfor det ble meg, men jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaver knyttet til et av de store kulturarrangementene på Sørlandet, sier Olsen.

Utfordringene står i kø for det nye styret med Olsen i spissen. Årets festival ble ødelagt av både vær og dårlig publikumsoppslutning. Festivalen måtte reddes med kunstig åndedrett og akutt økonomisk hjelp og fikk i etterkant et frynsete rykte, ikke minst takket være at Hove i Arendal hadde større kunstnerisk suksess. Disse tingene skal Olsen ta fatt på i tur og orden, men først på programmet er en gjeld på over fire millioner kroner. Økonomien må det rydde kraftig opp i.

Musikk og butikk

- Det er klart at det trenges en skikkelig opprydding i økonomien. Quart-festivalen skal være god stemning og god musikk, men også god butikk i den forstand at den ikke skal være avhengig av støtte fra andre, sier Olsen

Han legger til at det viktigste i første omgang er å få en oversikt over hva som er gjort og hvordan stoda er. Så varser han en tettere økonomistyring og mer kontroll.

- Det skal gi et godt grunnlag for gode resultater framover for Quart, slår Olsen fast.

Dansk hjelp

Det er flere nykommere i styret som i går kveld konstituerte seg og mest oppmerksomhet har danske Rasmus Wiinstedt Tscherning fått. Han var tidligere Roskilde-festivalens sjef for markedsføring og samarbeidspartnere, og er nå frivillig ansvarsperson i Roskilde-festivalen. Han arbeider i dag som konsulent for Rambøll management i Danmark.

- Mannen er et aktivum for Quartstyret, mener Olsen, og legger til at det er et spennende styre med bred erfaring og kompetanse.

- Dette gir et godt utgangspunkt for å få festivalen på offensiven, tror Olsen.

Lokal støtte

Quart 2007 huskes for flere glimrende konserter med The Who som største trekkplaster, men også for glisne publikumsområder foran scenen, regnvær, kritikk for dårlig kunsternisk profil, dårlig økonomisk styring og gjennomføring av festivalen. Til tross for flere riper i lakken tror ikke Olsen at den lokale støtten Quart har hatt nå er borte.

- 2007 var ikke bra for Quart som merkevare, men festivalen har en lang historie, faktisk en imponerende historie over 16 år og dette er godt nok for at vi skal levere i årene som kommer. Selvfølgelig med den gode lokale støtten vi alltid har fått, svslutter den nye styreformannen for Quart-festivalen.