NRK Meny
Normal

Skuffet og opprørt over sykehusvedtak

Stortingsrepresentant fra Aust-Agder Arbeiderparti, Freddy de Ruiter, er skuffet over at styret ved Sørlandet sykehus har vedtatt at sykehuset i Kristiansand skal bli hovedsykehus i landsdelen.

Freddy de Ruiter (Ap)

Ap-politiker Freddy de Ruiter er skuffet og opprørt etter dagens sykehusvedtak.

Foto: Jan Jørg Tomstad

Styret ved Sørlandet sykehus vedtok i dag at landsdelen skal ha tre sykehus i fremtiden og at sykehuset i Kristiansand skal være hovedsykehus.

– Det er mange ubesvarte spørsmål og det er det som er problemet. Det er grunn til bekymring for fremtiden til sykehusene i Arendal og Flekkefjord og hva de skal inneholde og hvilke tilbud man skal gi pasientene på store deler av Sørlandet.

Det sier stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) som er kritisk til dagens vedtak.

Ønsker sykehus på dagens nivå

Ap-politikeren mener styret burde ha vedtatt en utvikling ved de tre sykehusene i landsdelen som er minst på dagens nivå.

– Styret burde ha slått fast at man skal videreutvikle tilbudet i Flekkefjord, Arendal og Kristiansand minst på dagens nivå. Hvis ikke så burde man ventet med å vedta noe, sier han.

– Det er kommet forslag fra Anders Kylland i Frp om å bringe saken inn for helseministeren. Hva tenker du om det?

– Ja, det synes jeg er et veldig godt forslag. Når begge fylkestingene i landsdelen og flertallet av høringsuttalelsene peker så tydelig på at man ønsker en videreutvikling av alle tre sykehusene og ikke en sentralisering til Kristiansand, så synes jeg det er et godt forslag å få helseministeren på banen, sier han.

– Hva vil du gjøre nå?

– Jeg har allerede tatt saken opp med Jonas Gahr Støre og helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Torgeir Micaelsen. Vi har hatt et møte med begge fylkespartiene på Agder hvor vi har slått fast at vi ønsker å videreutvikle dagens sykehus og gi et nært og godt tilbud hvor vi sentraliserer det vi må og desentraliserer det vi kan, sier Freddy de Ruiter.

Reaksjoner fra direktør, styreleder og politikere etter votering om Sørlandets sykehusstruktur i dag.

Se reaksjoner og kommentarer etter styrevedtaket her.

Her er hele avstemningsprosessn i styremøtet i Sørlandet Sykehus i dag.

Se dagens avstemning her.