NRK Meny
Normal

Skisland går til Start

Kristiansandsordføreren går til toppjobb i fotballklubben Start. Hør hvorfor i intervjuet.

Jan Oddvar Skisland
Foto: NRK

Ordfører Jan Oddvar Skisland blir administrerende direktør i Start Toppfotball AS.

Skisland slutter som ordfører etter valget til høsten, og begynner som ny toppsjef i Start 1. oktober.

- Dette er en meget spennende jobb som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Skisland til NRK.

Skisland får ansvar for det økonomiske og administrative arbeidet.

 

Skisland får ansvar for det økonomiske og administrative arbeidet.

 - Jeg blir øverste ansvarlig i organisasjonen i Start, og blir på en måte styrets mann når de skal ha ting gjennomført, sier han.

- Har peiling på fotball

Jan Oddvar Skisland
Foto: Svein Sundsdal / NRK

 

Skisland er veldig fotballinteressert, og mener han har en viss peiling på ballspillet,  men vil ikke blande seg inn spillerdisposisjoner. Han er optimistisk og sterk i troen på klubbens vegne.- Start kan bli blant de beste lagene i Norden.

Han mener Start har klart å bygge opp en solid organisasjon og fått orden på økonomien. Klubben har en viktig rolle på Sørlandet og kan bidra til å utvikle fotballen i hele landsdelen. - Min oppgave blir å tenke strategisk framover, sier han.

Stått på for nytt stadion

Som ordfører har Skisland jobbet hardt for et nytt stadion i Kristiansand. Han mener det er helt uproblematisk i forhold til at han nå får en toppjobb i Start.

Ved tilsettingen av Skisland som administrerende direktør, dobles toppledelsen i Start.  Harald Andersen, som i dag er daglig leder, blir viseadministrerende direktør. Skisland får ansvar for strategisk tenkning, mens Andersen får ansvar for den daglige forretningsvirksomheten.

- Skisland vil løfte Start

Erik Solér
Foto: Tor Erik Schøder / Scanpix

 

Skisland ble kontaktet av Start like før jul.

- Da fikk vite at Skisland var ledig på markedet og aktuell for andre jobber, foreslo jeg at vi skulle knytte han til oss i Start. Ikke minst på bakgrunn av det vi har sett han har gjort i andre jobber, sier Erik Solér, styreleder i Start Toppfotball. . – Vi føler oss sikre på at han kan bidra til å bringe oss videre i den retningen som vi ønsker å gå.

Ansettelsen av Skisland applauderes av flere.

- Dette er fantastisk, dette er veldig stort for oss, sier Ernst Ravnaas, styremedlem i Start. - Skisland har en standing, en integritet, en kompetanse og et nettverk som vil bidra til å løfte Start enda noen hakk opp, sier han.