NRK Meny
Normal

Skal ha filmet gruppevoldtekt – fem tiltalt

Fem personer er tiltalt for vold eller gruppevoldtekt i Kristiansand i fjor. Deler av handlingene skal ha blitt fotografert og filmet.

Kristiansand tingrett

Fire personer er tiltalt for gruppevoldtekt.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Det er Riksadvokaten som har beordret tiltale av de fem personene som er i 20-års alderen. Strafferammen er 20 års fengsel.

Natt til 19. juli ble kvinnen tvunget inn i en leilighet like utenfor Kristiansand sentrum. Leiligheten ble disponert av en av de tiltalte.

Utsatt for vold

Ifølge tiltalen skulle de fem, tre menn og to kvinner, kreve inn 15 000 kroner som kvinnen skulle betale i gjeld til en av de tiltale.

I leiligheten ble hun påsatt håndjern og slått med trestokk. I tillegg ble hun sparket i ansiktet og på kroppen. Hun fikk også stukket inn et skrujern i øret og fingrene ble klemt med tang.

Gruppevoldtekt

Kvinnen ble ført ut på badet og truet til å utføre seksuelle handlinger. Dette skal ifølge tiltalen ha blitt filmet med en mobiltelefon. I tillegg ble hun voldtatt på nytt.

Alle fire er tiltalt etter voldtektsparagrafen og at voldtekten er begått på en særdeles smertefull og krenkende måte.

– Det har vært en vanskelig og krevende situasjon for henne, forteller kvinnens bistandsadvokat, Elise Kristine Valvik til NRK.

En erkjenner straffskyld

Advokat Jarle Rudi representerer en av kvinnene som erkjenner forholdene hun er tiltalt for. Den antatte hovedmannens forsvarer, Thor Bache-Wiig, sier hans klient nekter straffskyld etter tiltalen, men erkjenner straffskyld for legemsfornærmelse.

Advokat Bjørge Usterud Tveito representerer mannen som disponerte leiligheten. Hans klient erkjenner ikke straffskyld, men innrømmer å ha vært til stede i leiligheten.

Karoline Øverseth Bekkose representerer mannen som er tiltalt for legemsfornærmelse. Hun har ikke drøftet saken ennå med sin klient.

Advokat Kjetil Sørensen har heller ikke diskutert skyldspørsmålet med sin klient.

Saken kommer opp i Kristiansand tingrett 26. mai.