Sju siktet for voldtekt av mann

Seks menn og en kvinne ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. De er siktet for voldtekt av en mann i 30-årene.

Agder politidistrikt

Sju personer ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Mannen skal ha blitt voldtatt i en leilighet på Lund i Kristiansand av seks menn og en kvinne. De siktede er fra alderen 19 til 35 år.

Den siktede skal ha sparket, slått og voldtatt mannen. Ifølge mannens forklaring skjedde det som straff for et påstått forhold til ei yngre jente.

Full isolasjon i to uker

De sju ble fremstilt for varetektsfengsel i dag. Ingen av dem vedgår å ha gjort noe straffbart.

Ingrid Thorsen

Politiadvokat Ingrid Thorsen sier dette er en meget alvorlig sak og siktelse.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi har bedt om fengsling av alle de sju siktede. Vi har bedt om fire uker varetekt med fullstendig isolasjon i to uker, og brev- og besøksforbud i fire uker, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til NRK.

Retten har i dag bestemt at fire av de siktede er fengslet i fire uker med brev og besøksforbud, to uker med full isolasjon.

Advokat Bjørge Usterud Tveito representerer en av de siktede som nå blir varetektsfengslet i fire uker. En 23-åring fra Sørlandet.

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han sier har ikke har vært delaktig i det som angivelig skal ha skjedd i leiligheten på Lund. Han har forklart at han var på et vorspiel med gode venner og noen perifere venner, og at han på et tidspunkt sovnet på festen. Han håper politiets etterforskning vil få ham sjekket ut av saken, sier advokat Bjørge Usterud Tveito.

23-åringen hevder han våknet i 5-tiden søndag morgen og forlot leiligheten uten å huske noe av det som politiet mener har skjedd.

Skulle straffes for forhold til jente

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag 1. mars i en leilighet i Kristiansand.Hun vil ikke si noe om hendelsesforløpet.

– Gjennom avhør og etterforsking vil vi finne ut hva som har skjedd og hva som er hendelsesforløpet, sier Thorsen.

I følge kjennelsen fra Kristiansand tingrett skal overgrepet ha skjedd i forbindelse med straff for et påstått forhold den fornærmede hadde til en yngre jente.

– Det er en felles siktelse for de sju siktede som går på voldtekt og legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier hun.

– Det er en veldig alvorlig sak og en alvorlig siktelse. Det dreier seg om forhold som har en strafferamme på 21 års fengsel, seier Thorsen.

– Kjente hverandre fra før

Hun sier at noen av de siktede kjente hverandre fra før, og noen kjente ikke hverandre. Politiet kjente til noen av de siktede fra tidligere, men Thorsen vil ikke gå inn på hva de var kjent for.

De siktede i saken er henholdsvis 19, 20, 22, 23, 24 og 35 år gamle. Noen fra Sørlandet, andre fra andre steder. Alle er norske statsborgere.

Den fornærmede mannen i 30-årene har fått behandling på sykehus, men skal nå være utskrevet.

– Han er preget av det han har vært utsatt for, men har vært i stand til å forklare seg for politiet, sier Thorsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Her trenger du ikke betale for tøy

Her trenger du ikke betale for tøy