Sjokkert over limfelle for småfugler

Et vanlig restaurantbesøk endte med sjokk og forferdelse for to kusiner som fant fastlimte fugler på et brett. Nå legger skadedyrfirmaet seg flat.

Fugler på limfelle

Dette var synet som møtte Tina Elise og Adina Jeanette Barsgård på et restaurantbesøk.

Foto: Tina Barsgård

– Det var forferdelig å se på, forteller Tina Elise Barsgård.

Sammen med sin kusine Adina Jeanette Barsgård, var hun på McDonalds på Sørlandssenteret i Kristiansand da de oppdaget en fugl inne i restaurantlokalet. Etter å ha hjulpet fuglen ut av bygningen, så de at den fløy over inngangsdøren og satte seg på et brett. Den kom aldri ned igjen.

– Sjefen på restauranten hentet en stol og tok ned det som var der. Da så vi to fugler som satt bom fast, forteller Barsgård.

Saken har fått stor oppmerksomhet etter at Fædrelandsvennen først omtalte den.

Måtte avlives

Ifølge Barsgård var den andre fuglen på brettet preget av å ha sittet fastlimt lenge, men den var fortsatt i live. Kusinene dro rett til nærmeste veterinær.

Limbrett

Slik så brettet ut etter at fuglene var fjernet fra limet.

Foto: Adina Jeanette Barsgård / Privat

– De fikk helt sjokk hos veterinæren og forsøkte å fjerne limet. Den ene hadde tydelig sår på magen, og fuglene måtte avlives.

Etterpå dro de tilbake til McDonalds for å snakke med ledelsen. Da oppdaget de at et nytt brett med lim og fuglemat var satt opp.

– Da fikk vi beskjed om at det var skadedyrskontrollen som hadde sagt at de skulle bruke de brettene, forteller Barsgård.

Til Fædrelandsvennen sier innehaveren av McDonalds-restauranten at de anser seg som en uskyldig tredjepart som har benyttet seg av skadedyrfirmaet Anticimex for å ivareta matsikkerheten.

Legger seg langflat

Skadesjef Stein Norstein i Anticimex forstår at mange reagerer på metoden.

– Det skal ikke brukes limfeller på den måten, og det er veldig beklagelig. Her ser det ut som om noen med viten og vilje har gjort noe som ikke skal gjøres.

Norstein varsler en gjennomgang i bedriften og sier det er imot instruksene de jobber ut fra. Han har ingen kunnskap om det har skjedd flere steder.

– Det var en overraskelse for meg, og jeg kan ikke se bort fra at det har skjedd andre steder, men det tror jeg ikke, sier skadesjefen.

Firmaet har allerede blitt politianmeldt.

– Vi skal følge norsk lov og det får vi ta som det kommer, sier Norstein.