Roser sørlandsbedrift i nyttårstalen

Statsminister Erna Solberg kalte bedriften Stormberg et eksempel til etterfølgelse i sin nyttårstale onsdag kveld.

Statsminister Erna Solbergs første nyttårstale.

Statsministeren trakk frem Stormberg som en foregangsbedrift innen inkluderende arbeidsliv.

– Bedriften Stormberg har hele 25 prosent ansatte som tidligere har hatt vanskeligheter med å få jobb. Det er et eksempel til etterfølgelse. Vi skal ha et arbeidsliv med plass til alle, sa Solberg i sin tale.

Solberg viet første del av talen til psykisk helse og trakk frem vanskelighetene mange kan ha med å komme ut i jobb etter å ha slitt psykisk.

– Jeg vil oppfordre arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i CV-en. Det finnes mange kompetente og arbeidsvillige mennesker som lengter etter en ny sjanse. De som har gjort det, kan fortelle at arbeidsmiljøet har blitt bedre, sa Solberg.

En anerkjennelse

Steinar Olsen i Stormberg

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen.

Foto: Svein Harry Johnsen / NRK

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen setter stor pris på rosen, og mener det er en anerkjennelse av hvor viktig inkluderende arbeidsliv er.

– Det var veldig hyggelig og det er en anerkjennelse til en utradisjonell rekrutteringspolicy. Det er fint å se at statsministeren synes det er viktig og riktig å ansette folk som har hatt et rusproblem, er tidligere innsatt eller har psykiske eller fysiske helseplager, som har gjort det vanskelig å få jobb, sier Olsen.

Bedriften har siden 1998 hatt en policy at 25 prosent av dem som ansettes skal være personer som har hatt vansker med å komme ut i arbeidslivet.

– Vi ønsker at folk som står bakerst i arbeidsledighetskøen også skal få en mulighet. Vi har sett gjennom mange år at det blir en vinn-vinn situasjon. Vi har fått lojale og dyktige medarbeidere som gjør at vi klarer oss godt i en tøff konkurransesituasjon. Så har det vært bra for den enkelte som har kommet i jobb og kan bruke den energien og de mulighetene de har, sier Olsen.

Gode erfaringer

Stormberg har 272 ansatte og gode erfaringer med sin rekrutteringspolicy.

– Det er fordommer i arbeidsmarkedet som gjør at en del sliter med å få den muligheten de fortjener. Vi må ikke gjøre ting vanskeligere enn de er. Det dreier seg om å følge opp folk, gi muligheter og stille krav, sier Olsen.

– Man må ikke være fysioterapeut for å være leder for en person med nakkeplager og heller ikke psykolog for å være leder for en som har psykiske helseplager, sier Olsen.