NRK Meny
Normal

Rørt av møtet med familien

Tomålsscorer mot Sarpsborg 08, Zlatko Tripic, hadde lovet sin mor å score på fødselsdagen hennes. Det løftet holdt han, og ble rørt av møte med slekta på tribunen etter kampen.

Zlatko Tripic

Zlatko Tripic ser opp mot og smiler til familien på tribunen etter en scoring mot Sarpsborg 08 på Sparebanken Sør Arena.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

I tillegg til familien fra Lyngdal var tanten og onkelen til Zlatko Tripics far på Sparebanken Sør Arena søndag for å se lyngdølen i aksjon.

Familie fra Tyskland

– Deler av familien bor i Tyskland, og det var første gang min fars tante og onkel fikk se meg spille fotball. Jeg har ikke sett dem på mange år, så med min bakgrunn var det ekstremt følsomt og godt å se at de satt på tribunen og så at jeg scoret mål for Start, sier Tripic.

I tillegg var søndag bursdagen til Tripics mor, som også satt på tribunen og fulgte sønnen.

– Jeg hadde lovet henne å score på bursdagen, så det var ekstra gøy at det faktisk skjedde to ganger, sier han.

Zlatko Tripic

Zlatko Tripic på tribunen for å hilse på familie fra Tyskland etter kampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rørt

Etter kampen kom han seg raskt opp på tribunen for å hilse på familien som hadde kommet langveisfra til Kristiansand.

– Jeg var veldig rørt, og de sa de var stolte av meg. Jeg er glad vi vant akkurat denne kampen. Familien betyr alt for meg. De har støttet meg helt siden jeg var liten. Hvor enn jeg har vært for å spille fotball har foreldrene mine vært der for meg, sier han.

– Jeg er født i Bosnia, og har en spesiell bakgrunn. Jeg vet hva foreldrene mine og familien min har vært gjennom. Det at jeg har lyktes og gjør det bra i fotballen betyr mye for familien. Det er ikke bare en jobb det er snakk om. Jeg vet at de er veldig stolte av meg, sier han.

NETT-TV: – Jeg lovet Mamma å score

Tomålsscorer mot Sarpsborg 08, Zlatko Tripic, hadde lovet sin mor å score på fødselsdagen hennes. Det løftet holdt han, og ble rørt av møte med slekta på tribunen etter kampen.

Lettelse i Start

Start åpnet passivt i kampen mot østfoldingene søndag og lå lavt til å begynne med. Men etter at målet til 16 år gamle Kristoffer Ajer kom, vel 20 minutter ut i kampen, økte tempoet til Start-spillerne.

Da Sarpsborg 08s Martin Wiig satte inn 1–1-målet, trodde mange at løpet var kjørt for Start. Men det ville ikke Zlatko Tripic vite av.

Han sørget for at Start igjen tok ledelsen. Og det stoppet ikke der. Bare to minutter etterpå kom det nok et mål fra Tripic. Dermed ble det 3 – 1 til Start. Trener Mons Ivar Mjelde var fornøy med innsatsen etter kampen.

– Jeg synes vi er det beste laget, spesielt i andre del av første omgang. Så blir vi litt passive, og når det blir 1–1 er vi i ferd med å miste det. Men så får vi mer energi og det kommer to fantastiske scoringer fra Zlatko Tripic, sier Mjelde.