Refser næringslivet

Hotellsjef mener at også næringslivet har ansvaret for Quart-konkursen.

Publikum på Quart, Turboneger, 2007
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Næringslivet har i mange år skummet gode inntekter fra Quartfestivalen uten selv å bidra med økonomiske midler når det har vært nødvendig, sier salgssjef Eivind Lund ved Hotell Norge i Kristiansand.

Hotell Norge hadde fullbooket nesten 150 rom til artister og gjester under Quartfestivalen.

Lund venter at de fleste rom blir avbestilt og sier hotellet kan tape store beløp på at Quartfestivalen blir avlyst, skriver Aftenposten.

Feil å klage til kommunen

- Mange har heller klaget over at kommunen ikke har tatt enda mer ansvar når det har vært behov for økonomisk hjelp. Det mener jeg er feil, vi har også et ansvar for å hjelpe, sier Lund til avisen.

For eksempel har man i Stavanger etablert et laug som bidrar også økonomisk under store arrangementer, som under den sandvolleyball turneringen i byen.

- Noe lignende burde næringslivet i Kristiansand gjort for mange år siden. Vi har oss selv å takke, vi burde alle vært langt mer aktive, ikke bare i ord, men også i handling ovenfor Quarten, sier Lund.

Taper millioner

- Vi regner med at mange av rommene blir avbestilt som følge av konkursen i Quartfestivalen. Som mange andre hoteller i byen og næringslivet, vil vi tape penger når festivalen legges ned. Det kan være snakk om flere millioner kroner uten at jeg har finregnet på det. Uansett: Dette må vi bare ta til etterretning og lære av, sier salgssjefen.

Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen (H) er enig i at næringslivet har seg selv å takke.

– Vi har i mange år etterlyst at de må komme på banen med økonomiske midler, sier han og anslår at flere aktører innen kommune- og kulturliv har spyttet inn mer enn 30 millioner kroner i festivalen gjennom tidene for å holde den i live.