NRK Meny
Normal

Prinsessebunaden overlevert

Kronprinsesse Mette-Marit fikk i dag overrakt bunaden som prinsesse Ingrid Alexandra fikk i dåpsgave fra Kristiansand kommune.

Ingrid Alexandra og Mette-Marit

Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit i bunad på slottsbalkongen på 17. mai.

Foto: NRK

Det var ordfører Per Sigurd Sørensen som overrakte bunaden til kronprinsesse Mette-Marit under et kort privat møte, opplyser kommunen. 

Det skjedde i forbindelse med at kronprinsessen var i Kristiansand for å stå for den offisielle åpningen av Universitetet i Agder.

Gledet seg over bunaden

Per Sigurd Sørensen (H)

Kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen overrakte tirsdag den første bunaden til prinsesse Ingrid Alexandra.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

- Kronprinsessen var veldig takknemlig og uttrykte en stor takk til Kristiansand for den flotte gaven, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

- Hun sa at hun gledet seg til å komme hjem til Ingrid Alexandra og gi henne bunaden, sier Sørensen.

Prinsesse Ingrid Alexandra fikk Vest-Agder-bunad for hele livet i dåpsgave av Kristiansands innbyggere. Det vil bli sydd nye bunader til henne til hun er ferdig utvokst.

"Kan leveres i porten"

Kommunen hadde håpet på en offisiell gaveoverrekkelse for å markere kronprinsparets og den fremtidige tronarvingens tilknytning til byen og Sørlandet. Men Slottet sa nei til dette.

Slottets beskjed til kommunen var at kronprinsparet fikk mange presanger, og av hensyn til likebehandling var det derfor greiest om bunaden ble levert i porten på Slottet eller på Skaugum, eventuelt kunne den sendes i posten.

Nå er altså gaven overlevert personlig, om enn ikke offisielt.