Portalen har åpnet portene

Portalen skal gjøre det lettere for rusmisbrukere å komme seg tilbake i jobb, og å gi noe tilbake til byen.

Portalen er en Sosialt Entreprenørskaps bedrift som har som mål å forene motivasjonsarbeid overfor mennesker som sliter med en rusmiddelavhengighet, - med et forretningskonsept der målet er å bli en selvfinansiert bedrift.

NETT-TV: Se hva portalen tilbyr.

Det å komme seg tilbake i jobb når man har levd som rusmisbruker i mange år, er ikke lett.

Tirsdag åpnet Kirkens Bymisjon et nytt tilbud med navn Portalen. Sentralt plassert på Kristiansands strandpromenade, med festningen som nærmeste nabo, skal rusmisbrukere få øve på å komme tilbake til arbeidslivet og gi noe tilbake til byen.

– Hensikten er å inkludere mennesker som fremdeles har et rusproblem, sier Wenche Rønning, virksomhetsleder Portalen, før hun viser oss rundt i bedriften.

Portalen

IDYLLISK: Portalen holder hus sentralt i Kristiansand, like ved festningen og byens småbåthavn.

Foto: Kirkens Bymisjon

Stikkord som café, redesign, sykkelverksted og gjennvinning beskriver noe av det Portalen har å tilby.

Selv omtaler de Portalen som «en Sosialt Entreprenørskaps-bedrift som har som mål å forene motivasjonsarbeid overfor mennesker som sliter med en rusmiddelavhengighet, - med et forretningskonsept der målet er å bli en selvfinansiert bedrift».

Her kan blant annet gamle møbler bli nye og det gir igjen inntekter til bymisjonen.

NETT-TV: Per viser frem panteloftet

Portalen er en Sosialt Entreprenørskaps bedrift som har som mål å forene motivasjonsarbeid overfor mennesker som sliter med en rusmiddelavhengighet, - med et forretningskonsept der målet er å bli en selvfinansiert bedrift.

NETT-TV: Viser frem panteloftet.

Bedriften er lokalisert i Strandpromenaden 30 og tilbyr:

  • Café Portalen - innendørs kafe sammen med en utendørs Kaffebarsykkel.
  • Portalen Redesign - ombygging og oppussing av gamle møbler som selges på Café Portalen
  • Portalen Tjenester - foreløpig et konsept rundt flaskepant i samarbeid med borettslag og bedrifter

– Med de tre verkstedene er vi en lavbudsjettbedrift. Vi håper å kunne tjene penger på sikt. Vi er selvfinansiert, alt vi har her har vi fått tak i selv. Gamle dører har blitt til skapdører. Og vi er blitt spesialister på å trekke om gamle rørstoler. Vi har mange til salgs i mange forskjellige farger inne i cafeen, sier Wenche Rønning.

Det er to fulltidsansatte på Portalen, fire deltidsansatte, i tillegg til en rekke frivillige medarbeidere. Kafeen har åpent tirsdag til torsdag 12.00 – 15.30