Hopp til innhold

Ber politikerne lytte mer til folk i kø

NAF mener politikerne glemmer å lytte til folket i samferdselsdebatten. Derfor drar de nå i gang en nasjonal dugnad for å kartlegge folks hverdagsreise.

Inger Elisabeth Sagedal

Inger Elisabeth Sagedal i NAF med app for hverdagsreisen.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Det er viktig at politikerne forholder seg til den virkeligheten vi er i. Det er viktig å spørre folk. Hvor trykker skoen? Dette opptar folk, sier kommunikasjonssjef i NAF Inger Elisabeth Sagedal.

– Snakk til folket

Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF

Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

NAF starter nå en nasjonal dugnad for å få politikerne til å lytte mer til folk i debatten om samferdsel, miljø og veibygging.

– Det er det nest viktigste når folk skal velge parti. Da må de snakke mer til folk flest, og snakke om det som betyr noe, sier Sagedal.

Hun mener politikerne snakker for mye om de store linjene, Nasjonal Transportplan og hva som får mest penger, og glemmer hvordan folk har det på vei til og fra skole, barnehage og jobb.

– Først og fremst handler det om den reisen du og jeg skal ta hver eneste dag for å få hverdagslogistikken til å gå opp. Det skal fungere effektivt, være trygt og miljøvennlig, sier Sagedal.

Klar melding

Norges Automobil-Forbund (NAF) lanserer derfor kampanjen hverdagsreisen under Arendalsuka.

De ønsker at så mange som mulig skal fylle inn hvordan deres hverdagsreise er. Om den skjer til fots, på sykkel, i bil, buss eller med tog. I tillegg skal det legges inn beskrivelse av reisen i forhold til miljø, helse og kø.

Resultatet skal brukes i en melding fra folket til sentrale politikere i «Folkets transportplan».

– Det er litt glimt i øyet, men også det dypeste alvor. Vi ønsker å få inn fakta og informasjon om flest mulig hverdagsreiser. Det er ikke god økonomi for Norge å sitte i kø, sier Sagedal.

Hun viser til at dette daglig angår 2,5 millioner nordmenn, som reiser til og fra jobb eller skole.

Nettside for registrering av hverdagsreisen

Nettside for registrering av hverdagsreisen

Foto: Skjermdump