Padleturen gikk ikke helt som planlagt

Padleturen fra Tønsberg til Trondheim gikk ikke helt etter planen, men på tross av en ryggskade fikk Lars Verket oppleve ting han ikke hadde fått oppleve fra kajakken.

Lars Verket

Lars Verket brukte litt over tre månder fra Tønsberg til Trondheim. Men kunne ikke bruke padleåra hele veien.

Foto: Lars Verket

For litt over tre måneder siden la Lars Verket ut på den om lag 150 mil lange padle-pilgrimsturen fra Tønsberg til Trondheim. Men padleturen ble ikke helt som han hadde sett for seg.

– Jeg fikk en betennelse i ryggen, som jeg aldri ble helt kvitt. Så da jeg kom til Eivindvik så torde jeg ikke fortsette, forteller Verket.

Lars Verket padler fra Tønsberg

Her legger Lars Verket i vei mot Trondheim fra Tønsberg.

Foto: Hans Petter Reppe

Han hadde problemer med å komme til land enkelte steder og noe dårlig vær så det ble noen lange etapper.

Haiket og tok ferje

Å få betennelse i ryggen underveis var utrolig kjipt når han hadde planlagt å padle hele veien. Etter et par dager med sturing og sutring så klarte han å se nye muligheter og valgte å gå turen videre til forts.

Lars Verket kajak Tønsberg

Kajakken var merket for den lange turen.

Foto: Hans Petter Reppe

– Jeg har prøvd å se på det sånn at alt i livet er ikke planlagt, og da skjer det andre ting. Vi er jo så vant til at de andre tingene må være dårlige, men de er jo annerledes, sier Verket.

Til tross for at han måtte la kajakken ligge, er han fornøyd med de opplevelsene han fikk til fots. Han fikk opplevelser han ikke hadde fått i kajakken.

Planen var å bruke kajakk for og komme seg fra Tønsberg til Trondheim, men siden han fikk en skade har han blant annet haiket, gått, tatt ferje og buss.

Trillet kajakken rundt Nidarosdomen

Det siste strekket av turen fikk han sitte på med den gamle Hurtigruta «Nordstjernen», før båten la til kai klokka 15 tirsdag.

– Det var veldig rart. Når en har beveget seg sakte mot et mål i tre måneder, og plutselig så er man her, sier Verket.

Lars Verket

Lars Verket trillet kajakken rundt Nidarosdomen tre ganger.

Foto: Lars Verket

Alle pilgrimer som kommer frem til det endelige målet skal gå tre ganger rundt målet.

– Jeg fikk låne noen hjul, så jeg kunne trille kajakken opp til Nidarosdomen, og trillet den tre ganger rundt, sier Verket.

Men også denne lille turen bød på noen utfordringer for padleren.

– Det er St.Olavsfestdagene der nå, så det er ganske spennende. Det var en lang kø av folk som skulle inn på en orgelkonsert. Da jeg gikk gjennom køen den første gangen så smilte folk og rista litt på hodet. Den andre gangen jeg kom forbi smilte og lo de enda litt til, og den siste gangen jeg kom forbi så klappet de, og det var veldig hyggelig, forteller han.

Usikker på ny tur med det første

Etter den lange turen mener han at det er vanskelig å forutse hvordan ting blir på slike turer i fremtiden.

Lars Verket
Foto: NRK

– Det var overraskende at det var kroppen som skulle streike. Jeg hadde regnet med at jeg skulle padle meg i bedre form, sier den erfarne padleren.

En tur som den han nettopp har gjennomført var en tur han hadde drømt om veldig lenge. Men om det blir noen ny tur med det første er Verket litt usikker på.

– Vi får se hva vinteren bringer, og om det kanskje blir en ny tur til neste år, avslutter han.

Kajakkinstruktør, Lars Verket

Lars Verket brukte litt over tre månder fra Tønsberg til Trondheim.

Foto: Elisabeth Sandve