Piano og jazz på Sørlandsscenen

Bernt André Moen er pianist og komponist. Han har medvirket på mer enn 100 innspillinger med forskjellige band og med egne låter. Nå er han ute med jazzplate med egen trio. Møt Moen på SørlandsScenen hos Janne Aateigen, onsdag ettermiddag i NRK P1.

Bernt André Moen
Foto: Janne Aateigen/NRK

Bent André Moen var med på å starte BWM Trio i Kristiansand sent på 1990-tallet, sammen med Klaus Robert Blomvik på trommer og bassist Roger Williamsen.
De var alle studenter ved det gamle Musikkonservatoriet i Kristiansand.

Moen forteller at de prioriterte musikken framfor studentfestene.Derfor ble det mange timer i øvingsrommet og mange nye jazzlåter.

I 2001 entret trioen NRK Sørlandets musikkstudio og gjorde opptak av musikken sin. Opptakene ble liggende, men de var ikke glemt.

Strålende kritikker

For da trioen fant tilbake til hverandre tidlig i vår, feiret de det med å gi ut de gamle opptakene på plata «Jazz! ‘Øh».

– Jeg har vanskelig for å slippe ting, så da disse gamle opptakene dukket opp igjen tenkte jeg at dette låter jo veldig bra!

– Jeg bestemte på vegne av oss tre at vi skulle gi dette ut. Plata har fått strålende kritikker i de viktige jazzmagasinene og fungerer bra som et visittkort for oss. Vi får bra respons på det tørre lydbildet vårt og for den unordiske i spillestilen vår. Nå satser vi på flere innspillinger og konserter sammen.

Tidligere i år var Moen med på å få en Spellemannspris med metal-bandet Shining.

– Det er jo en helt annen musikk. Jeg har spilt med bandet i fire år og har hatt stor glede av det. Men i vår sluttet jeg i Shining. Jeg trengte nye utfordringer og ville spille mer jazz, sier han.

– Hun er fantastisk

– Jeg har lenge hatt lyst til å spille mer piano og ha bedre tid til egne låter og til å utvikle meg som jazzpianist.

I det siste har pianisten spilt sammen med Silje Kåfjord, artist fra Lindesnes som snart kommer med debutplate.

– Hun er en fantastisk vokalist og har bra låter. Denne jobben pusher kreativiteten og jeg trives i duoformatet med piano og vokal.

Bernt André Moen førsteamanuensis i jazzpiano ved Universitetet i Agder.

– Det å kunne å jobbe med motiverte studenter er veldig givende. Jeg trives godt i undervisningsjobben, sier Moen.

Musikk døgnet rundt

– Det blir musikk døgnet rundt og vel så det. Og det at kona mi også jobber med musikk gjør det ikke bedre. Egentlig trenger jeg en hobby! Forslag mottas med takk, ler Bernt André Moen.

Fredag ettermiddag er det plata til Blomvik/ Williamsen/Moen Trio musikkanmelder Øyvind Nyvoll skal snakke om. Plata «Jazz! ‘Øh» skal plasseres på en skala fra en til ti.