Normal

Her kommer det leiligheter

NRK-styret har godkjent salget av NRK-eiendommen på Tangen i Kristiansand til Tangen Utvikling as for 80 millioner kroner.

NRK Sørlandet Tangen Kristiansand

Det tradisjonsrike bygget på Julius Hougensplass på Tangen i Kristiansand er nå vedtatt solgt. NRK begynner jakten på nye lokaler mot slutten av året.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

I styremøtet i går vedtok styret å selge eiendommen og ga kringkastingssjefen fullmakt til å ferdigstille alle papirer og gjennomføre salget.

NRK har fått 80 millioner kroner for eiendommen, hvor det kan bygges mellom 65 og 70 leiligheter.

– Vi mener det er en god pris. Til tross for store setningsskader, vanskelige grunnforhold og store forurensninger i området, har vi fått rundt 1,2 millioner kroner per leilighet som kan bygges. Det tror vi er prisrekord på Sørlandet, sier eiendomsutvikler i NRK, Sven Evjenth.

Stor medieinteresse

Evjenth sier det ikke har vært noe unormalt i prosessen, bortsett fra stor medieinteresse. En del mente eiendommen burde vært lagt ut åpent for salg.

– Vi har respekt for at de gjerne vil være med å by, men vi har gjort dette på en formelt riktig måte og på den måten vi mener er best forretningsmessig for NRK. Men vi tar til etterretning at folk reagerer, selv om vi er veldig trygge på at prosessen har vært rett.

– God timing

Evjenth sier NRK regner med at man mot slutten av året vil gå bredt ut og invitere alle som har tomter og ledige bygg til å være med i en konkurranse om å finne nye NRK Sørlandet.

– Er det god butikk for NRK å selge en eiendom for så å leie lokaler hos andre?

– Det er ikke bestemt at man skal leie. Vi skal ut i markedet og ha en bred konkurranse. Men når NRK Sørlandet skal inn i sentrale, gode lokaler, er det nok mest sannsynlig at det blir leie.

– Det er god butikk å selge en boligeiendom til en god pris, mens vi skal ut og kjøpe eller leie i et næringsmarked som er ganske svakt. Så det er en god timing for NRK. Det er mye ledig i Kristiansand nå, så det er mulig å oppnå gode priser, sier Evjenth.

Tilgjengelighet

Det er flere ting å ta stilling til når man skal velge nytt sted, men det aller viktigste er tilgjengelighet, sier Evjenth.

Anders Sårheim, distriktsredaktør NRK Sørlandet

Anders Sårheim, distriktsredaktør NRK Sørlandet.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Det aller viktigste er at vi får medvirkende til våre programmer lett inn til NRK og at journalistene lett kan komme ut til hele dekningsområdet.

Han sier NRK allerede har blitt kontaktet av flere som ønsker NRK på sine eiendommer.

– Det blir veldig spennende. Vi er trygge på at vi får masse gode tilbud, sier Evjenth.

Distriktsredaktør Anders Sårheim sier avtalen innebærer at Tangen Kristiansand AS overtar eiendommen om tidligst to år.

– Det betyr at vi har relativt god tid til å finne nye lokaler. Like over sommeren intensiverer prosessen med å finne nye lokaler. Flytting skjer trolig så snart nye lokaler er innflyttingsklare.