Norges beste studentkantine

Eget bakeri, kafe og velsmakende yoghurtbar. Studentkantinen ved Universitetet i Agder slår an hos studentene som har kåret den til landets beste.

Jette kristensen ved uia kantine
Foto: Elisabeth Sandve / NRK

3000 Agder studenter får ny energi fra Norges beste kantine hver eneste dag.

– Vi satser på sunn og smaksrik mat, og det er studentene begeistret for, smiler kjøkkensjef Jette Kristensen ved studentkantinen Kafé Kampus på Gimlemoen i Kristiansand.

Yoghurtbar og ferskt brød

Kafé Kampus vant nylig første plassen i en landsomfattende kåring av studentkantiner.

– Dette er en prestisjefylt pris som betyr mye for oss å få. Vi gjør vårt beste for at studentene skal få en god studiedag, men ferske og sunne råvarer på tallerken, sier Kristensen.

salatbaren

Det er som regel kø ved salatbaren ved lunsjtider.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Studentkantinen har foruten eget bakeri og salatbar, sin egen profesjonelle kaffebar og sunne yoghurter som studentene kan kjøle seg ned med i eksamenstiden.

– Oppskriftene mine får du ikke, men brødene våre og de smurte rundstykkene er bestselgerne våre, det sier baker og konditor Liv Unni Vlek.

Noe for enhver

Norgesmesteren for kokk og barrista fra studentsamskipnads-NM jobber i kantina i Kristiansand. Etterspørselen er stor etter fersk frukt, smoothies og juice.

Fruktfat ved UIA

Fruktfatene får bein å gå på i kantinen på UIA.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Baker Vlek forteller at de lager stadig flere produkter for de med glutenallergi.

– Vi er stolte av det glutenfrie tilbudet vårt, og vi merker stor etterspørsel etter mat for allergikere. Menyen oppdateres stadig og det tror jeg studentene setter pris på, understreker Kristensen.

Ida Byremo

Ida Byremo er sykepleierstudent og hun velger en banansmoothie til frokost.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK