20 prosent nedgang for Hove: – En nedgang som ikke er bærekraftig

Hver femte deltaker har forsvunnet fra Hovefestivalen. Pressesjef Gaute Drevdal holder kommune og politi ansvarlig for nedgangen.

Hovefestivalen

Hovefestivalen har hatt en nedgang på 20 prosent i år.

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Pressesjef

Drevdal holder kommunen og politiet ansvarlige for den kraftige nedgangen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Analyserer vi tallene tilbake til desember, og ser på aldersgruppene som har kjøpt billetter ser vi at dette er direkte relatert til pålegget, sier pressesjef for Hovefestivalen, Gaute Drevdal til NRK.

Hovefestivalen fikk tidligere pålegg fra politi og kommune om å splitte opp «campen», hvor en av de har 16 årsgrense, mens den andre har 18 års aldersgrense.

Nedgang på 20 prosent

Tallene viser at Hovefestivalen har hatt en nedgang på 20 prosent.

Ifølge Drevdal har det aldri før skjedd i norsk festivalhistorie, og sier de nå må vurdere hvordan de legger opp festivalen.

– Nå må vi se på hvordan vi planlegger festivalen til neste år, for en sånn nedgang er ikke økonomisk bærekraftig, sier pressesjefen.

Gaute Drevdal uttalte tidligere at å splitte opp campene vil føre ungdommer til langt «villere» festivaler som Roskilde.

– Veldig skuffende

– Det er veldig skuffende, spesielt når vi har hatt en så fantastisk festival. Alle som er her har kost seg som de har gjort. Tilbakemeldingene i år har vært enestående, sier Drevdal.

Blir det slutt på camp med 18-årsgrense?

– Det er noe vi skal diskutere med politiet og kommunen i etterkant av festivalen, forteller pressesjefen.