Mot millionunderskudd for Start

Start går mot nytt underskudd i år. Til tross for at det ennå er tidlig i sesongen slår ledelsen fast at klubben vil ende opp med røde tall etter årets sesong.

Molde-Start 01.05.2014

IK Start har hittil i år truffet på anslaget om publikumsoppmøte på kampene. Svikt i bedriftsmarkedet gjør at klubben likevel går mot millionunderskudd i årets sesong. Bildet er fra hjemmekampen mot Molde 1. mai. Zlatko Tripic prøver seg på et skudd.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Årsaken er ifølge Fædrelandsvennen sviktende sponsorinntekter.

Klubbens administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, bekrefter at slik situasjonen er nå, ser underskudd ut til å være uunngåelig.

Han vil ikke gå i detalj på størrelsen på underskuddet, men det skal dreie seg om summer i millionklassen.

– Vår egen feil

– Vi har god kontroll på de andre områdene, men vi har bommet kraftig på sponsorinntektene, sier Øgrey Brandsdal til NRK under Sørlandssendinga onsdag morgen.

– Er det dere som har beregnet for mye inntekter på dette området eller er det sponsorene som har sviktet Start?

Dette er kun vår egen feil. Vi har ikke jobbet godt nok og vært flinke nok til så selge våre egne produkter.

Klubben er imidlertid i rute med publikumsinntektene. Start har budsjettert med 6500 tilskuere per kamp i år, og ligger hittil på et gjennomsnitt på 6466.

Årevis med underskudd

Klubben har gått med underskudd i en årrekke. Før årets sesong gav klubben uttrykk for at dette var året Start endelig skulle komme i pluss økonomisk.

Slik blir det ikke.

– Dette gir oss selvsagt noe å tenke på. Vi må endre arbeidsmetodikken her hos oss. Jeg er sikker på det er mulig å gå i balanse om vi jobber riktig, sier Øgrey Brandsdal.

Ikke alene

Flere av toppklubbene sliter. Også Brann, Lillestrøm og Vålerenga styrer mot store underskudd.