Molde-keeper leies ut til Start

Keeperkrisen i Start løses ved å leie inn Moldes 21-årige tredjekeeper. Elias Valderhaug lånes fra Molde frem til 1. august.

Elias Valderhaug

Elias Valderhaug (t.h.) debuterte for Molde i eliteserien hjemme mot Sarpsborg 08 i fjor høst. Etter kampen var det gullfeiring. (Arkivfoto)

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB Scanpix

Alexander Lund Hansen er tvilsom til søndagens kamp mot HamKam, mens andrekeeper Johnny Kristiansen er ute i opptil åtte uker med kjevebrudd.

Formaliteter gjenstår

Ifølge Starts hjemmeside gjenstår kun en dispensasjon fra NFF til å hente spilleren utenom overgangsvinduet, men dette regnes som en formalitet.

Dermed ser keeperkrisen i sørlandsklubben ut til å være avblåst.

Rune Jacobsen

Rune Jakobsen er en lettet mann. (Arkivfoto)

Foto: NRK

21-årige Valderhaug har de siste sesongene vært reservekeeper hos fjorårets seriemester, men har også fått slippe til i eliteserien samt tillit i flere oppkjøringskamper til årets sesong.

– Vi er svært lettet over å ha fått til dette på kort tid. Behovet for en ny keeper var akutt - og Elias har vært sporty og kastet seg rundt, sier sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen, som har stor tro på at de siste formalitetene skal komme på plass.

Keeperen som kom til Molde fra IL Valder i 2007 lander i Kristiansand torsdag. Han var andrekeeper i Molde inntil Ole Gunnar Solskjær nylig hentet inn Ole Söderberg.

Anbefalt av Molde-trener

Erik Ruthford Pedersen

Erik Ruthford Pedersen skal ha sin første trening med sin nye elev torsdag ettermiddag. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Etter at Johnny Kristiansen tirsdag fikk konstatert kjevebrudd etter albuen fra Øyvind Hoås i mandagens kamp mot Sarpsborg, måtte Start-ledelsen hive seg rundt i jakten på ny keeper.

Tilfeldigvis var keepertrener Erik Ruthford Pedersen i Start på samling i Oslo med andre keepertrenere fra eliteserien og førstedivisjon samme dag.

– Når det måtte skje så fort, går det mest på hva vi hører fra våre kolleger. Min kollega Richard Hartis (keepertrener, journ.anm.) i Molde har gitt uttrykk for at dette er en veldig god og solid keeper. Vi gikk nokså kjapt for denne løsningen når Valderhaug hadde veldig lyst selv også, sier Ruthford Pedersen til NRK.no.

Starts keepertrener har selv sett den unge keeperen i aksjon.

– Jeg så en kamp mellom Molde og Lillestrøm i LSK-hallen i vinter der Elias sto. Det var en skolert 21-åring, mener Ruthford Pedersen.

Kan debutere på søndag

Valderhaug kan komme til å gå rett i målet på søndag. Det er tvilsomt om Alexander Lund Hansen blir friskmeldt fra hofteskaden.

– Svaret på det spørsmålet vil bli gitt etter treningen fredag. Men vi setter alle kluter til for at Alexander skal bli skikkelig frisk. Han har trent en fornuftig og grei trening i dag, så skal jeg selv ha trening med Elias Valderhaug i ettermiddag, sier Erik Ruthford Pedersen.