NRK Meny
Normal

Milliardær får soverom i Blindleia etter 14 års kamp

Etter flere avslag, klager og justeringer får milliardær Peter T. Smedvig bygge et 11,5 kvadratmeter stort soverom på hytta i Blindleia.

Blindleia

Blindeia er kjent som en av Sørlandets vakreste skjærgårdsperler. Her finner man også blant Norges dyreste strandeiendommer.

Foto: NRK

– Jeg har brukt 14 år, fire av noen av Norges beste arkitekter samt juridisk bistand på topp nivå, sier Peter T. Smedvig til påskeutgaven av Kapital.

Ifølge bladet dreier stridens kjerne seg om et påbygg på den drøye 30 kvadratmeters store hytta til Smedvig i Blindleia i Lillesand. Tomta er romslig med 6,5 mål, men selve hytta er beskjeden. Boligen har i dag kun ei stue som ikke egner seg til overnatting.

Nå har Smedvigs arkitekter tegnet et utkast hvor taket på tilbygget er senket 53 centimeter og et takutstikk er fjernet. Dermed har fylkesmannen og kommunen vendt tommelen opp, skriver Kapital.

– Med tillatelsen til å bygge et soverom på 11,5 kvadratmeter avsluttes byggesaken om en bygningsmasse på til sammen 46 kvadratmeter, sier Smedvig til Kapital.