Hopp til innhold

Mener de sto for narkoinnførselen til Sørlandet

Seks menn og ei kvinne står tiltalt i en av de største narkotikasakene på Sørlandet noensinne. Det er satt av en måned til saken som starter i Kristiansand tingrett i dag.

Storbeslag bagasjerom

I januar fikk politiet gjennombrudd, og sprengte narkotikaligaen som sto for store deler av narkotikatilførselen til Sørlandet.

Foto: Politiet

Øst-europeerne er i alderen 20 til 38 år. Kristiansand tingrett har satt av 29 dager til hovedforhandlingen, og saken er så omfattende at de tiltalte har to forsvarere hver.

Politiet uttalte at de hadde slått ut store deler av det nettverket som har vært basert på Agder etter et beslag på Ski i desember.

Narkobeslag plastpose

Narkotika pakket i Rema 1000-poser.

Foto: Politiet

En 37 år gammel øst-europeer fraktet 30 kilo amfetamin, seks kilo kokain og 10 kilo hasj over Svinesund, som han overleverte en privatbil på hotellet. Politiet hadde fulgt etter en 38 år gammel mann fra Sørlandet og østover, og slo til da narkotikaen var overlevert.

Rema 1000-poser med narko

Hasjplanter i leilighet eller hus

Øst-europeerne holdt til i et hus på Birkeland, og på Bortelid i Åseral, der de dyrket frem store mengder marihuana.

Foto: Politiet

I bagasjerommet var det Rema 1000-poser fulle av narkotika. Politiet hadde i lang tid spanet på flere av personene, og sier dette er proffe aktører som har levd med falske identiteter, og har sklidd under radaren over lengre tid.

Det første beslaget i saken ble gjort 1. november i fjor da en kurer ble stanset med omkring to kilo kokain på grensa til Norge. I forbindelse med etterforskningen av saken ble ytterligere fire personer siktet og pågrepet 31. januar i år.

Narkotikaen som er beslaglagt i saken har en gateverdi på 15 millioner kroner.

For fire av de tiltalte gjelder saken organisert kriminalitet etter den såkalte proffparagrafen. Saken har en strafferamme på minimum seks års fengsel. Det er snakk om ulovlig opphold i Norge, falske ID-papirer, pass og førerkort.

Store plantasjer i eneboliger

Narkotikabeslag foto i PDF

Narko-ligaen står også tiltalt for å ha stjålet strøm fra Agder energi til plantasjene.

Foto: Politiet

Men unntak av lastebilsjåføren som overleverte stoffet på hotellet på Ski, er alle tiltalt for å ha dyrka store mengder marihuanaplanter.

I en enebolig på Håbesland i Birkeland og på Bortelid i Åseral, skal de ha dyrket frem over 750 planter. Politiet fant tilsammen 3,6 marihuana-toppskudd og nesten sju kilo marihuanablad.

De er i tillegg tiltalt for å ha stjålet strøm fra Agder engergi til en verdi av nesten 30.000 kroner.