Måtte dempe russefester

Politiet måtte dempe russefester i natt. Også en ungdomsfest der mindreårige drakk alkohol grep politiet inn i. Les nattens politilogg.

Russelue.

Russetiden skal være morsom, men noen ganger mener selv politiet det går for langt.

Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Birkenes, kl. 20.12: Et bål kommer ut av kontroll ved Fidjetun. Brannvesenet er på stedet og får kontroll på flammene. Det var ikke fare for bebyggelse i nærheten.

Arendal, kl. 20.58: Politiet får melding om en utagerende mann på Sam Eydes plass. Han skal ha slått ned en vekter i Arendal sentrum. Mannen tas hånd om av politiet.

Kristiansand, kl. 21.01: En ungdomsfest i et bolighus i en bydel i Kristiansand blir stanset av politiet. 40-50 ungdommer er på festen der det ble drukket alkohol. Mange av ungdommene er mindreårige. Når politiet kommer til huset, løper mange derfra. Politiet velger å kjøre noen av de berusede mindreårige ungdommene hjem til sine foresatte.

Kristiansand, kl. 21.26: På Vesterveien unndrar en personbil seg å bli kontrollert av politiet. Politiet begynner derfor å følge etter bilen og politijakten går over Suldalen til Hellemyr, der politiet avbryter forfølgelsen. Bilen blir til slutt funnet på Fidjemoen, der det ble startet søk etter føreren og passasjeren.

Kristiansand, kl. 23.31: Det meldes om knust rute i en matvareforretning på Lund i Kristiansand og at det er folk inne i butikken. Politiet rykker til stedet og pågriper en person inne i forretningen.

Kristiansand, kl. 00.45: En 18 år gammel mann nekter å etterkomme pålegg gitt av politiet og innbringes derfor til arresten

Arendal, kl. 00.45: Poliiet får klage på en russefest på Strengereid. Politiet drar til stedet og demper festen.

Grimstad, kl. 00.57: Nok en klage på støy fra russefest, denne gangen fra en fest som pågår på Groos. Politiet drar også dit og demper festen.

Arendal, kl. 01.10: En mann blir kjørt til legevakta etter å ha blitt slått ned på et utested i Arendal i natt. Gjerningsmannen blir pågrepet av politiet etter voldshendelsen.

Kristiansand, kl. 01.28: Politiet får melding om at det er utført skadeverk på to biler i sentrum av byen. Sidespeilene er knust.

Søgne, kl. 01.50: Det kommer melding om bråk på et utested. Fornærmede har fått en flaske i hodet. Politiet pågriper gjerningsmannen.

Kristiansand, kl. 01.50: En mann i 20-årene anmeldes for besittelse av mindre mengder narkotika.

Kristiansand, kl. 02.00: Politiet avslutter en fest som pågår i bydelen Lund.

Risør, 02.25: En mann i 30-årene anmeldes for å ha kjørt båt i påvirket tilstand.

Flekkefjord: En 19 år gammel kvinne anmeldes for å ha unndratt seg trafikkontroll. Hun anmeldes også for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Kristiansand, kl. 06.00: To menn på 19 år blir pågrepet i bydelen Lund i Kristiansand. De blir anmeldt for tagging. Tagging kan straffes som skadeverk, og vedlikeholdsetater og huseiere bruker hvert år store summer på fjerning av uønsket graffiti.