NRK Meny
Normal

Funnet omkommet i turbinrør

Den 23 år gammel mannen som har vært savnet i Vennesla siden i går, er funnet omkommet. Mannen falt ned i et turbinrør på Kringsjå kraftstasjon.

Redningsmannskap søker etter savnet mann

Søket etter den savnede kristiansanderen startet opp igjen i dag morges. Mannen ble meldt savnet klokka 01.00 natt til tirsdag.

Foto: Dalen, Leif Hallgeir / Leif Hallgeir Dalen/NRK

Cathrine Foss

Skadestedsleder Cathrine Foss kunne ikke si noe om årsaken til ulykken. Hendelsen vil bli etterforsket.

Foto: Dalen, Leif Hallgeir / Leif Hallgeir Dalen/NRK
Redningsmannkaper fra brannvesenet

Redningsmannskaper fra brannvesenet i aksjon

Foto: Dalen, Leif Hallgeir / Leif Hallgeir Dalen/NRK
Politiavsperring

Området rundt ulykkesstedet er sikret og sperret av.

Foto: Leif H. Dalen / NRK

- Den savnede 23-åringen er nå funnet av brannmannskapene, sier NRKs reporter på stedet.

Dykkere fra brannvesenet har søkt siden klokken 09.00 i dag. Det fortalte operasjonsleder hos politiet i Agder, Øyvind Andersen, tidligere i dag.

- De starter søket etter det vi må fastslå er søket etter en antatt omkommet. Om de finner ham og får han opp - så er det for sent til at man kan få opprettet livsfunksjonene igjen, sa Andersen.

Like etter klokken 11.00 tirsdag formiddag ble mannen altså funnet.

Prøvde å redde mannen

Den 23 år gamle mannen falt ned i et 5 meter dypt rør, mens en annen mann (40) hoppet etter for å hjelpe. Det er mannen som falt ned i røret, som har omkommet.

– Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til stedet. Da redningsmannskapene kom seg dit, viste det seg at en person hadde klart å klamre seg fast, sier operasjonsleder hos politiet i Agder, Jon Kvitne.

Mannen hadde da lett etter den andre mannen i røret som er fylt med vann. Da han ikke fant kameraten, klarte han ikke å komme seg opp av røret. Han ble reddet opp og sendt til sykehuset i Kristiansand, sterkt nedkjølt.

40-åringen har i ettermiddag våknet etter å ha blitt holdt i kunstig koma på sykehuset. Politiet vil prøve å avhøre mannen i kveld.

Måtte gi opp

Brannvesenet og dykkere lette lenge etter mannen natt til tirsdag. Klokken 03.00 ble det besluttet å avslutte søket. Da ble det konstatert at det ikke var noe håp om å finne den savnede personen i live.

– Brannvesenet var der i en god time, og de måtte dessverre gi opp uten å finne personen. Men det vil bli foretatt nye dykk etter mannen utover formiddagen, og søket blir gjennopptatt så snart brannvesenet har utstyr til å foreta slike dykk, sier operasjonsleder.

Tredjemann varslet politiet

Det var totalt tre personer tilstede da mannen falt nedi røret. Den tredje personen, en 23 år gammel mann, ringte politiet og fortalte hva som hadde skjedd. Han har vært i avhør hos politiet.

Så langt er det ikke klart hvorfor de tre befant seg på den gamle kraftstasjonen.

– Nei, det er noe etterforskningen må bringe på det rene, det er uklart for oss, sier Kvitne.

Krimteknikere er på stedet for å prøve å finne ut hvordan ulykken kunne skje. Området er kjent utfartssted, og ifølge operasjonslederen er det ikke uvanlig at folk befinner seg i området.

Den omkomne er hjemmehørende i Kristiansand, mens de to andre mennene er hjemmehørende i Vennesla. Kommunens kriseteam er varslet om hendelsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.