Normal

Mangler billige hoteller

Turistsjefer på Sørlandskysten etterlyser billigere overnatting.

Åse Irene Fjermedal

- Vi kunne sikkert ha fylt hundre billige senger til, hvis de fantes, sier turistsjef Åse Irene Fjermedal i Kristiansand.

Foto: Eirik Damsgaard / NRK

Turistkontorene i Kristiansand og Arendal etterlyser flere rimelige senger for barnefamilier og backpackere.

Begge byene har mistet rimelige pensjonater og vandrerhjem de siste årene - og må nå henvise turister ut av sentrum.

Det liker turistsjef i Kristiansand, Åse Irene Fjermedal, ganske dårlig.

Det er juli. Lista over overnattingssteder er full av røde ruter, som betyr fullt. Og det er de billige sengene som går først.

Herlof T. Herlofsen

Herlof T. Herlofsen vil skaffe flere billige hotellsenger.

Foto: Eirik Damsgaard / NRK

Inntil nylig hadde Kristiansand et eget vandrerhjem - en internasjonalt kjent merkevare som betyr rimelig kost og losji. Det finnes ikke lenger. Og det merkes, bekrefter turistsjef Fjermedal i Kristiansand.

Turistsjefen tror hun lett kunne fylt opp nærmere 100 familierom med vandrerhjemsstandard, dersom de fantes.

Arendal sentrum har ingen overnattingstilbud med vandrerhjems-standard. Daglig leder ved turistkontoret, Ann-Kristin Robstad Jørgensen - må sende arendalsturister til vandrerhjem i Froland - eller til nærmeste campingplass.

Den sprengte kapasiteten på rimelig overnatting gjør at den 25 år gamle hotellgründeren Herlof T. Herlofsen satser stort i Kristisansand. Søgne-mannen drev tideligere byens vandrerhjem. Han driver i dag Centrum budget hotell - og har ekspansive planer for billigkjeden 1-2-3 Hotel.

Herlofsen håper å kunne tilby 70 nye hotellrom i Kristiansand neste sommer - og til sammen nærmere 200 senger - fordelt på to kjedehoteller. Prisnivået vil være 200-300 kroner pr natt - og han tror det er et marked året rundt.

I tillegg driver han Centrum budget hotell ved NSB i Kristiansand - med 44 rom - som har leieavtale på tomta ut 2009. Deretter er skjebnen uviss. men Herlofsen ønsker å plassere brakkene et annet sted.

Inkludert et hotell han har overtatt i Oslo, omsetter hans selskaper for ca 25 millioner på hotelldrift.