Normal

Lover full fres på hjemmebane

– Det blir full fres mot Sarpsborg. Vi skal spille bra fotball og ta tre poeng, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Created by InfoDispatcher

Start fikk med seg tre poeng etter en god kamp mot Viking i Stavanger forrige uke. Det kom imidlertid kritikk for at kampen var kjedelig og hadde få sjanser.

Mjelde mener underholdningen først og fremst er hjemmelagets oppgave og lover å gå høyere ut når laget møter Sarpsborg på hjemmebane søndag kveld.

– I bortekamper overlater vi egentlig underholdningen til hjemmelaget, sørger for å være godt organisert og spiller mye kontringsfotball, sier Mjelde.

– På hjemmebane ønsker jeg at vi skal tørre å være høyere i banen, ta initiativ og eie ballen mer. Foran vårt eget hjemmepublikum ønsker vi å stå for noe, sier han.

Kan ta et langt steg bort fra nedrykk

Sist ukes seier gav Start en luke til bunnstriden, men Mjelde tør ikke tro på at de legger den helt bak seg med sier mot Sarpsborg.

– Vi kan i hvert fall ta et langt steg. Det begynner å bli noen poeng bakover, men vi må ha fokus på én kamp omgangen og fokus på oss selv. Hva de andre lagene gjør er vanskelig å kontrollere. Tre poeng vil være et stort steg mot spill i eliteserien i 2015, sier Mjelde.

Hvor sikker vil du være med seier på søndag?

– Jeg er ikke sikker på noe før det er sikkert, men vi gjør det i hvert fall mye enklere for oss selv, sier Mjelde.

Kommer fra semifinaletap

Sarpsborg kommer til Sørlandet bare tre dager etter et nederlag i cupen. Torsdag tapte laget 5-2 mot Odd i semifinalen.

– Det kan slå begge veier. Jeg tror ikke vi skal legge så mye vekt på det. Vi så kampen på torsdag. Sarpsborg var gode i første omgang, men fikk smake Odd-medisin i andre. Vi må være gode selv hvis vi skal vinne kampen, sier Mjelde.

Før avspark i søndagens kamp ligger Start på 11. plass med 28 poeng. Det er fire poeng ned til kvalikplassen, og fem til nedrykk.

Sarpsborg ligger på 9. plass med 32 poeng.

Det gjenstår fem kamper etter denne.