NRK Meny
Normal

Løsning for Start

Start vil likevel be kulturstiftelsen Cultiva om penger for å unngå konkurs og fortsette eliteseriespill.

Ernst Ravnaas

Start-eier Ernst Ravnaas har fått tre nye lokale investorer med seg, og tror eliteseriespill nå er reddet.

Foto: NRK

Styret i IK Start vil be kulturstiftelsen Cultiva i Kristiansand om å behandle søknaden om ti millioner kroner i tilskudd på nytt.

På bakgrunn av et møte mellom IK Start og Start Toppfotball tirsdag kveld, har IK Start og Start Toppfotball blitt enige om å be stiftelsen reåpne søknaden som er sendt tidligere.

– Grunnen er blant annet informasjon om den investorgruppa som nå er på vei inn i Start. Disse hadde vi ikke grundig nok kunnskap om da vi trakk søknaden. Vi har nå fått dokumentasjon som gjør at vi nå føler oss tryggere på at vi har ei løsning som er mer langsiktig, sier styrelder Tom Edvardsen i IK Start til NRK.

Vil ikke røpe investorene

Start-eier Ernst Ravnaas bekrefter at nye investorer er på vei inn i klubben og sier til NRK at dette er lokale investorer med forankring i Kristiansand. Disse er økonomisk solide og går inn i Start med sikte på langsiktighet, ifølge Ravnaas.

– Jeg er veldig glad for dette, for jeg tror vi har funnet ei svært god løsning for klubben. De nye investorene er veldig solide, og om det skulle være behov for noe mer penger nedover veien, er den soliditeten de har en garantist for at vi har funnet ei langsiktig løsning. Jeg er veldig glad på vegne av de ansatte som har hatt ei forferdelig tid med mye uvisshet. Nå blir det ei god jul, sier Ravnaas.

LES: Kan ikke betale lønninger

– Var det dårlig kommunikasjon mellom IK Start og Start Toppfotball som gjorde at IK Start i går så seg nødt til å trekke søknaden til Cultiva?

– Det kan godt være kommunikasjonen ikke har vært god nok. Dette har gått veldig fort og det har vært en presset situasjon for alle som har vært involvert. Men nå har vi uansett en felles forståelse.

Ravnaas vil ikke si hvem investorene er før en avtale er inngått mellom Cultiva og Start. IK Start vil da gå inn som eier av én tredel av aksjene i Start Toppfotball, mens de resterende aksjene blir delt på Ravnaas og de nye investorene. Delingsprosenten mellom dem vil ikke Ravnaas si noe om.

– Dersom Cultiva støtter søknaden blir de nye investorene offentliggjort. Dette er ikke investorer som står bak meg, men investorer som går direkte inn som eiere i Start Toppfotball, sier Ravnaas.

Håper søknaden behandles raskt

Start har i høst slitt med økonomien, og har jobbet hardt for å kutte i utgiftene. Likevel ble ikke kuttene store nok, tidsnok. Start Toppfotball måtte derfor be Kristiansand kommune om et nytt lån på seks millioner kroner for å ikke gå konkurs.

Bystyret sa nei og sendte søknaden videre til kulturstiftelsen Cultiva. Start Toppfotball søkte Cultiva om penger, men kulturstiftelsen ville ikke putte penger i lomma på Ravnaas og ba heller IK Start om å søke om pengene. IK Start leverte i all hast en søknad til Cultiva, som skulle behandles i går.

Men da trakk overraskende hovedstyret i IK Start sin søknad om ti millioner kroner til kulturstiftelsen Cultiva, med forklaringa at den økonomiske situasjonen for neste år var uavklart. Hovedstyret mente i går at støtten ikke ville være nok til å gi Start en positiv økonomi i 2010.

Cultiva

Cultiva skulle behandlet søknaden fra IK Start tirsdag, men så trakk Start søknaden. Nå må Cultiva behandle den samme søknaden på ny.

Foto: Einar Kleveland / NRK

På Cultivas pressekonferanse i går ble det opplyst at stiftelsen var positiv til å gi IK Start pengene de hadde søkt om.

Når nå IK Start og Start Toppfotball er enige om en avtale og søker Cultiva på nytt, vil de etter alt å dømme få pengene. Dermed er eliteseriespill for neste år så godt som reddet.

Cultiva vil ikke behandle søknaden før i romjula.

– Dette har vært en lang prosess. Desverre har ting skjedd fort, men det viktige nå er at søknaden blir reåpnet og vi håper og tror Cultiva vil behandle den fort. Vi har tidspress, men det vet Cultiva. Vi håper på et positivt utfall, og blir det positivt utfall, har vi ei løsning for Start Toppfotball og vi kan gå samlet inn i 2010-sesongen, sier Magne Kristiansen, styremedlem i Start Toppfotball.

Også Ernst Ravnaas er positiv og tror at Cultiva vil si ja til å gi dem pengene, slik at Start kan dokumentere positiv egenkapital innen 31. desember, og få fornyet lisensen for fortsatt eliteseriespill.

Video nsps_upload_2009_11_24_15_45_45_1133.jpg

Se video fra november: Med hjerte for Start.