Låst ute fra flyplassen i kulda

Et titalls passasjerer ble stående utenfor dørene inn til Kjevik lufthavn torsdag, da alle dørene plutselig var låst. Flyplassjefen beklager hendelsen.

I kø foran Kjevik

Passasjerene fra et Oslo-fly torsdag ble møtt av en stengt dør inn til ankomsthallen på Kristiansand lufthavn Kjevik.

Foto: Tipser

– Det skal stå en vakt på innsiden som åpner opp. Svikt i rutiner, så ingen sto der. Jeg beklager. Det skal ikke skje, og jeg er den første til å beklage. Vi har gått gjennom rutinene våre, sier flyplassjef Arne Johan Johnsen til NRK.

Lufthavnsjef Kjevik Arne Johan Johnsen

Arne Johan Johnsen lufthavnsjef på Kristiansand lufthavn Kjevik.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Passasjerene om bord på Oslo-flyet måtte stå ute i kulda og vente da de møtte den stengte døren.

Skal ha hoppet over gjerde

– De som sto nærmest glassdøra banket mange ganger i løpet av i alle fall fem til ti minutter, som jeg så, sier en av passasjerene til NRK.

– Jeg var en av de siste ut av flyet. Da sto alle passasjerene fra et ganske fullt Norwegian-fly utenfor, sier passasjeren.

Passasjeren ønsker ikke å stå frem med navn, men forteller at en passasjer skal ha hoppet over et gjerde for å komme seg ut av området.

– Det vil jeg ikke kommentere. Hva folk gjør individuelt kan jeg ikke kommentere, sier Johnsen.

Kø foran Kjevik 2

Passasjerene skal ha blitt stående utenfor ankomsthallen i opptil ti minutter, ifølge en passasjer NRK har snakket med.

Foto: Tipser

– Tar det på ramme alvor

Han forklarer hendelsen med at en vakt for kom sent.

– Sikkerhetsreglene er strenge. Hvem som helst kan ikke gå på flysiden uten observasjon. Døren skal være stengt fra utsiden. En vakt står og ser at alle kommer seg inn. Vakten skal gi sikkerhet og være vertskap, men det skjer mye på en flyplass og vakten har mange oppgaver, og kom 5–10 minutter for sent, forklarer han.

– Hadde noen glemt Oslo-flyet?

– Nei, vi vil ikke ha en nedlatende tone. De ansatte er flinke mennesker som gjør jobben sin. Dette skjer aldri, så det er ikke noe mønster, sier han.